Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 23:16

Νέοι χαράκτες στην “Α. Τάσσος”

Νέοι χαράκτες στην “Α. Τάσσος”

Δέκα εννιά νέοι χαράκτες εκθέτουν έργα τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας “Α. Τάσσος” μέχρι τις 25 Φλεβάρη 2019. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 25 Γενάρη, στις 8:30 το βράδυ. Ο τίτλος της έκθεσης είναι “Νέοι Χαράκτες 2018-2019” και διοργανωτές είναι η Δημοτική Πινακοθήκη “Α. Τάσσος” της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας και η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών “Α. Τάσσος”...

Οι χαράκτες που συμμετέχουν είναι οι: Χρήστος Αγγελόπουλος, Μαρία Ανδρέου, Φώτης Βάρθης, Αλέξανδρος Βέργης, Χριστιάνα Γεωργίου, Σάββας Θεοφάνους, Γεωργία Κόντου, Σοφία Λιβανού, Παρασκευή Παπαδημητρίου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Γιώργος Παφίτης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νικόλαος Ροτσίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Δώρα Τριανταφύλλου, Πανταζής Τσέλιος, Αγγελίνα Τσουμάνη, Βίβιαν Χαλκίδη, Αριστέα Χαρωνίτη.

Σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, “η έκθεση έχει σκοπό την αρωγή των νέων καλλιτεχνών, αλλά και τη γνωριμία του κοινού με το έργο νέων χαρακτών, που ξεκινούν τη χαρακτική μέσα από τα εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, αλλά και των σχολών του εξωτερικού.

Η έκθεση παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό δείγμα του εικαστικού γίγνεσθαι και των σύγχρονων προβληματισμών, που εκφράζονται με δύναμη, ευαισθησία, βιωματική αναζήτηση, αλλά κυρίως αποτελεί ένα δημιουργικό διάλογο διαφορετικών διερευνήσεων της εικόνας.

Παρόλο που οι νέες τεχνολογίες και η χρήση των υπολογιστών οπωσδήποτε διεύρυναν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες, σήμερα στον χώρο της χαρακτικής τα περισσότερα έργα που εκτίθενται γενικά, αλλά και σε αυτή την έκθεση, είναι ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, μονοτυπίες, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες και μικτές τεχνικές.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: 10.00-13.00 Τετάρτη: 17.00-20.00

Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος», Παπάζογλου 5, Iστορικό Κέντρο Καλαμάτας, Τηλ. 27210 88991, 27210 28864, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.