Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 01:49

“Ketermaya” Καλαμάτα πόλη αλληλεγγύης

“Ketermaya” Καλαμάτα πόλη αλληλεγγύης

Το ντοκιμαντέρ “Ketermaya”, του Lucas Jedrzejak, παρουσιάζουν το Σάββατο 14 Δεκέμβρη η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, που με την ταινία αυτή ανοίγουν το διάλογο πάνω σε ιδέες και προτάσεις για την υποδοχή προσφύγων στην πόλη, πάντα με το μήνυμα ότι η Καλαμάτα είναι πόλη αλληλεγγύης, πόλη αντιφασιστική…

Ketermaya - trailer from Lucas Jedrzejak on Vimeo.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις εφτά το απόγευμα, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, στην οδό Μπενάκη 11, στο Ιστορικό Κέντρο. 

Όπως σημειώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, “θέλουμε το ντοκιμαντέρ να αποτελέσει την αφορμή για να συναντηθούμε, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε ιδέες και προτάσεις για την υποδοχή προσφύγων στην πόλη μας.

Για μας η Καλαμάτα ήταν και θα είναι

μια πόλη φιλόξενη,

μια πόλη αλληλεγγύης,

μια πόλη αντιφασιστική!

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Ketermaya. Lucas Jedrzejak (80’) Μ. Βρετανία

Σε μια σκονισμένη λοφοπλαγιά που περιβάλλεται από ελαιώνες, τα παιδιά της Ketermaya παίζουν μακριά από τις φρίκες της Συρίας. Αλλά η ζωή στο λιβανέζικο καταυλισμό προσφύγων δεν είναι καθόλου εύκολη. Η διαταραγμένη εκπαίδευση, η απώλεια αγαπημένων ανθρώπων, τα σημάδια του πολέμου και τα χημικά όπλα έχουν μεγάλο βάρος σε αυτό το εξαιρετικό πορτραίτο της οικογενείας και της παιδικής αθωότητας. Μια σημαντική διορθωτική κίνηση στις αφηγήσεις γύρω από τους πρόσφυγες και ένας συγκινητικός μύθος ελπίδας και ανθεκτικότητας σε αφάνταστες συνθήκες.