Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 09:21

Το δέντρο του Ιούδα

Το βιβλίο του Μιχάλη Μακρόπουλου «Το δέντρο του Ιούδα» παρουσιάζεται την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στο καλαματιανό βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», Αριστομένους και Νικηταρά 3Α. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Κίχλη» και για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Ελένη Κοφτερού και ο συγγραφέας. Στις 8.30 το βράδυ...

Με δυο λόγια
Ο Ηλίας, ένας άνθρωπος που έχει χάσει τα πάντα -δουλειά, οικογένεια-, στα πενήντα τρία του χρόνια φεύγει από την Αθήνα και επιστρέφει στο χωριό του, το Δελβινάκι ψηλά στο Πωγώνι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Όταν μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη έξω από το χωριό, η εξιχνίαση του φόνου γίνεται για τον ήρωα έμμονη ιδέα, ένας σκοπός που γεμίζει το ψυχικό του κενό και τον άδειο χρόνο.
Με φόντο το χειμωνιάτικο τοπίο της ορεινής Ηπείρου, που αφήνει το αποτύπωμά του στη λιτή, αδρά ποιητική γλώσσα, στο απέριττο ύφος της αφήγησης, αλλά και στο ήθος των χαρακτήρων, ξετυλίγεται ο μίτος μιας ιστορίας φιλίας και προδοσίας που καταλήγει στη λύτρωση με τον ερχομό της άνοιξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μουσικές του Κόσμου Εννέα βασίλισσες »