Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 10:03

Υφαίνοντας τον Μάρτη

Υφαίνοντας τον Μάρτη

Μετά την επιτυχία που είχε το πρώτο εργαστήριο αυτοσχέδιου αργαλειού, η ομάδα του Αγροκτήματος Φοίφα συνεχίζει τα εργόχειρά της και ταυτόχρονα πλέκει την ιστορία του Μάρτη! Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι...

«Κατά τις ηλιόλουστες ημέρες του Μαρτίου που ακολουθούσαν τα κρύα του χειμώνα, τα παιδιά έβγαιναν από τα σπίτια και έπαιζαν έξω, στις αυλές. Οι μητέρες, για να τα προφυλάξουν από τις ακτίνες του μαρτιάτικου ήλιου που θεωρούνται επικίνδυνες, έφτιαχναν και φορούσαν στο χέρι ή στο πόδι των παιδιών τον "Μάρτη", ένα κορδόνι από λευκό και κόκκινο νήμα.
...Αλλά η ιστορία δεν μένει μόνο εκεί... Ελάτε να την...."πλέξουμε μαζί"».
Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται το εργαστήρι είναι από 4 μέχρι 104 ετών.
Ακόμη:
«α. Χρήσιμο θα ήταν να φέρετε μαζί σας παλιά πουλόβερ ή βαμβακερά φούτερ που δεν τα χρειάζεστε
β. Να φέρετε το δικό σας μεγάλο ψαλίδι που να κόβει
γ. Μπορείτε πάντα να μας βοηθήσετε, καλώντας κόσμο που θεωρείτε ότι θα ενδιαφέρεται στο event».
Για πληροφορίες και εγγραφές στέλνετε μήνυμα στο inbox ή καλείτε στο 2721022505
Τέλος,
«Για τη συμμετοχή σας στα Σαββατιάτικα εργαστήριά μας δημιουργικής απασχόλησης για γονείς με παιδιά χρειάζεται να γνωρίζετε τα εξής:
α. Το κόστος του εργαστηρίου για παιδί με το συνοδό του είναι 5 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε καφέ και βιολογικά αφεψήματα, φυσικό βιολογικό (πάντα) χυμό πορτοκάλι, μετά φυσικού πάντα δεκατιανού έκπληξη, όλα από το αγρόκτημά μας, με αγάπη και μεράκι! Καλύπτονται έτσι τα έξοδα υλικών του εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα (και το πιο σημαντικό) στηρίζετε την διατήρηση της Ανοιχτής Τράπεζας σπόρων του Αγροκτήματός μας και φυσικά το εκπαιδευτικό μας έργο. (Για περισσότερους συνοδούς ή παιδιά, γίνονται ξεχωριστά πακέτα).
β. Καλό είναι να φοράμε άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια για εργασία στο χτήμα».

Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα, Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Είσοδος Καλαμάτας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εννέα βασίλισσες Δράκοι μαριονέτες »