Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 19:22

Αναλαμβάνουμε το εθνικό χρέος να σηκώσουμε την Ελλάδα στα πόδια της

Αναλαμβάνουμε το εθνικό χρέος να σηκώσουμε την Ελλάδα στα πόδια της

Του Περικλή Μαντά, 
προέδρου ΝΟΔΕ Ν.Δ.

«Η παράταξή μας ανέκαθεν έχει δώσει μάχες για την Ελλάδα, για την Ορθοδοξία και πάντοτε στις δύσκολες στιγμές αναλάμβανε το βαρύ φορτίο να ανασυγκροτήσει τον τόπο πάνω στα συντρίμμια. Τα συντρίμμια που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άφηναν στο τέλος κάθε περιόδου διακυβέρνησης της χώρας μας.

Οι ευθύνες όμως, για το κατάντημα της πατρίδας μας, έχουν ονοματεπώνυμο. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα έως τον Γιώργο Παπανδρέου είναι αυτές που δανείστηκαν υπέρογκα ποσά, χωρίς μέτρο, για να συντηρήσουν τον κομματικό τους στρατό. Είναι αυτές που ανάθρεψαν τον κ. Τσοχατζόπουλο αλλά και πολλούς άλλους μικρούς Τσοχατζόπουλους σε όλη την επικράτεια. Είναι αυτές που ρήμαξαν το κράτος αφού πρώτα το γιγάντωσαν ανεξέλεγκτα με τα δικά τους παιδιά.
Και τώρα ξανά, με πολλές δυσκολίες, αλλά με ευθύνη και αποφασιστικότητα, η δική μας παράταξη με τον Πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά, θα αναλάβει το εθνικό χρέος να σηκώσει την Ελλάδα στα πόδια της. Μα πάνω από όλα, θα αναλάβει το χρέος να αποκαταστήσει την Εθνική μας αξιοπρέπεια.
Στις περιοδείες που έχουμε ξεκινήσει σε όλη τη Μεσσηνία, οι πολίτες μας ρωτούν: Τι θα γίνει επιτέλους με την ατιμωρησία; Κάποιοι φταίνε που φτάσαμε ως εδώ…
Τους απαντάμε…
Δεσμευόμαστε ότι ως κυβέρνηση θα βρούμε τον τρόπο και τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο και ποιοι έχουν την ευθύνη για την τραγωδία που ζούμε. Χωρίς διάθεση αντεκδίκησης, αλλά με αίσθημα ευθύνης για την αποκάλυψη επιτέλους της αλήθειας στους Έλληνες πολίτες.
Μας ρωτούν…
Ακούμε στην τηλεόραση ότι τον Ιούνιο θα κοπούν και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις…
Τους απαντάμε…
Θα αγωνιστούμε σκληρά και θα αποφύγουμε κάθε μέτρο που βαθαίνει την ύφεση. Έχουμε ήδη διασφαλίσει ότι τα μέτρα του Ιουνίου δεν θα εμπεριέχουν νέους φόρους. Υπάρχει τρόπος να βρεθούν τα χρήματα από αλλού. Κυρίως από μειώσεις δαπανών, που πρόκειται στην ουσία για σπατάλες του κράτους. Οι μισθωτοί δεν αντέχουν άλλο.
Μας ρωτούν…
Μιλάτε συνεχώς για ανάπτυξη, πώς θα την πετύχετε…
Τους απαντάμε…
Μιλούσαμε εδώ και δύο χρόνια για ανάπτυξη. Ξαφνικά κι έπειτα από 2 χρόνια μιλάει και το ΠΑΣΟΚ για ανάπτυξη. Ανάπτυξη όμως, δεν μπορείς να έχεις όταν η εφορία είναι συνέταιρος σε κάθε ελληνική επιχείρηση. Ανάπτυξη δεν μπορείς να έχεις με 23% ΦΠΑ. Με στρατηγική ενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας. Δεν μπορείς να έχεις χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και χωρίς εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας μας. Είμαστε το μόνο κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που από την αρχή της κρίσης έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο και απόλυτα κοστολογημένο πρόγραμμα για την οικονομία. Επιβεβαιωθήκαμε σε όλες μας τις προβλέψεις. Ενώ αντίθετα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπεσε έξω σε κάθε πρόβλεψη της. Και σήμερα όλη η Ευρώπη επικροτεί τις θέσεις μας.
Μας ρωτούν ακόμη…
Πως θα ζήσουμε με μισθούς πείνας όταν τα πάντα γύρω μας είναι ακριβά…
Τους απαντάμε…
Είναι αδιανόητο να συνθλίβονται οι μισθοί και τα προϊόντα πρώτης ανάγκης να ακριβαίνουν διαρκώς. Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν έδωσε τη μάχη με τις τιμές. Τα καρτέλ συνεχίζουν να μεσουρανούν. Η επιτροπή ανταγωνισμού είναι ανύπαρκτη. Δεν είναι δυνατόν οι μισθοί να μειώνονται δραματικά και η τιμή της βενζίνης να αγγίζει τα 2 ευρώ. Βασική μας προτεραιότητα θα είναι η μάχη των τιμών. Να αναπνεύσουν οι χαμηλόμισθοι και να επέλθει η ισορροπία.
Μας ρωτούν…
Ο Καμμένος προτείνει άλλο δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης…
Τους απαντάμε…
Έχουν επιλέξει τον δρόμο του λαϊκισμού και των ανεύθυνων υποσχέσεων, παραπλανώντας με μαγικές λύσεις κι επενδύοντας στον πόνο και την αντίδραση των πολιτών. Δεν διαφέρουν με την Αριστερά, δανείζονται τον καταγγελτικό της λόγο κι έχουν σαν στόχο να στερήσουν την αυτοδυναμία της Ν.Δ. και να διασώσουν το ΠΑΣΟΚ από τη δίκαιη τιμωρία. Οι πολίτες που υφίστανται τις συνέπειες των πολιτικών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση ας αναρωτηθούν: η ψήφος στον Καμμένο διευκολύνει ή δυσχεραίνει την απόδοση της δίκαιης τιμωρίας στους υπευθύνους της τραγικής κατάστασης της χώρας;
Αρκετοί πολίτες μας δηλώνουν…
Δεν θα ψηφίσουμε Ν.Δ. γιατί βάζουμε ως κεντρικό ζήτημα, το ζήτημα της Εθνικής κυριαρχίας.
Τους απαντάμε…
Δεν υπάρχει Εθνική κυριαρχία δίχως την ένταξη της Ελλάδας σε διεθνείς συσχετισμούς. Ιστορικά η Πατρίδα μας μεγαλούργησε όταν βρισκόταν σε απόλυτη σύμπνοια με τα γεωπολιτικά συμφέροντα των συμμάχων της. Όποτε δεν συνέβαινε αυτό, τότε δεχτήκαμε τις μεγαλύτερες καταστροφές. Άρα λοιπόν καλό θα ήταν να σταματήσουν οι παπαγάλοι για δήθεν απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας κι ας αναζητήσουν άλλον τρόπο λιγότερο επικίνδυνο για την προσέλκυση ψηφοφόρων.
Όλοι μας γνωρίζουμε καλά την αντίδραση που υπάρχει στην κοινωνία. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μάχη είναι δύσκολη. Συμπολίτες μας δηλώνουν απερίφραστα ότι θα ψηφίσουν ακροδεξιά κόμματα, προκειμένου να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα. Θα πρέπει όμως να ξέρουν ότι δεν τιμωρούν το πολιτικό μας σύστημα στηρίζοντας ανθρώπους που χαιρετούν ναζιστικά στις δημόσιες εμφανίσεις τους, που διατυμπανίζουν τις σφαγές των Γερμανών στους Έλληνες ως αντίποινα, που χρησιμοποιούν τη βία ως μέσο επικοινωνίας και που συνδέονται άρρηκτα με οργανώσεις οι οποίες έχουν επιφέρει θλιβερές ιστορικές στιγμές στο έθνος μας.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου, δεν είναι μόνο οι κρισιμότερες εκλογές από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα όπως ακούμε να λένε όλοι γύρω μας. Είναι οι τελευταίες εκλογές για τον τόπο που μπορούν να δώσουν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε όλοι, ώστε με την ψήφο μας να δώσουμε τη δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία να αποδείξουν περίτρανα σε όλους αυτούς που επενδύουν στη χρεοκοπία και στην αποτυχία μας ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Κάνοντας πράξη τις βασικές αρχές της παράταξής μας: Ειλικρίνεια, εθνική αξιοπρέπεια και πίστη στους Έλληνες.
Σας καλώ όλους να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!!!