Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 20:52

Σωρεία κατηγοριών στο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων από την Καλαμάτα

Σωρεία κατηγοριών στο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων από την Καλαμάτα

ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 
ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ 
Πληθώρα κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών απήγγειλε το μεσημέρι ο εισαγγελέας Καλαμάτας στα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αρχιφύλακας, που συνελήφθησαν για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Η κράτηση των έξι συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα απολογηθούν στον ανακριτή. Συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα, στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες για οπλοκατοχή και αφέθηκαν ελεύθερα.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία αναζητάει άλλα δύο άτομα που φέρονται ότι ήταν μέλη του κυκλώματος που διακινούσε τα λαθραία τσιγάρα.
Χθες, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου συνέλαβαν τα έξι από τα οκτώ μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και τον «εγκέφαλο» αλλά και τον αρχιφύλακα που υπηρετεί σε Αστυνομική Υπηρεσία πόλης κοντά στην Καλαμάτα.
Συνελήφθησαν τα  έξι (6) από τα (8) οκτώ μέλη της
Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα έφερνε λαθραία τσιγάρα μέσω θαλάσσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στη Μεθώνη. Τα τσιγάρα φορτώνονταν σε φορτηγά αυτοκίνητα και έφευγαν για διάφορα σημεία της χώρας προκειμένου να διατεθούν στην αγορά. Η εγκληματική ομάδα τονίζει η αστυνομία είχε συσταθεί εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων μελών της ομάδας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι, δύο κυνηγητικά όπλα, 322 φυσίγγια, 86 κροτίδες, δύο δενδρύλλια και ποσότητα κάνναβης βάρους 105,8 γραμμαρίων, 133 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, δύο πλαστά χαρτονομίσματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, μία σπάθα και ένα ξιφίδιο, χρηματικό ποσό των 104.000 ευρώ.
Με απόφαση του Αρχηγείου ο αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Επιπλέον συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα για κατοχή όπλων και φυσιγγίων, τα οποία είχε διαθέσει παράνομα ο κατηγορούμενος αρχιφύλακας.
Συνολικά στους συλληφθέντες μέλη του κυκλώματος διακίνησης των λαθραίων τσιγάρων απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα 21 κατηγορίες, ανάμεσά τους της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος, της συνέργιας σε λαθρεμπορία, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της εγκληματικής οργάνωσης, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, καθώς και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας για τα όπλα, τα ναρκωτικά και τις φωτοβολίδες. Επιπλέον ο Αρχιφύλακας κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος, ενώ ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης κινδυνεύει να τιμωρηθεί με το διπλάσιο της ποινής λόγω της ιδιότητάς του ως δημοσίου υπαλλήλου.