Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 11:54

Ελέγχθηκαν 623 άτομα, συνελήφθησαν 84 όμως τα ευρήματα είναι μάλλον φτωχά

 Ελέγχθηκαν 623 άτομα, συνελήφθησαν 84 όμως τα ευρήματα είναι μάλλον φτωχά

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ
Σημαντικά θεωρεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι είναι τα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες στους τσιγγάνικους καταυλισμούς. Πάντως πέρα από μια σχετικά μεγάλη ποσότητα χασίς, δεν βρέθηκε κάτι άλλο το εντυπωσιακό.

Συνολικά ελέγχθηκαν 623 άτομα, οι 303 ημεδαποί και οι 320 αλλοδαποί και 619 οχήματα. Στην Αστυνομική Διεύθυνση προσήχθησαν 132 άτομα, οι 36 ημεδαποί και οι 96 αλλοδαποί, ενώ τελικά συνελήφθησαν 84 άτομα, οι 35 ημεδαποί και οι 49 αλλοδαποί.
Κατασχέθηκαν 6,6 κιλά κάνναβης, τέσσερα κυνηγετικά όπλα με 70 φυσίγγια, τέσσερα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και 35 κούτες με λαθραία πακέτα τσιγάρων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σκοπός της αστυνομικής επιχείρησης ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.
Στους συλληφθέντες είναι 17 ημεδαποί για υγειονομικές παραβάσεις, έξι ημεδαποί Ρομά για κλοπή ρεύματος, τέσσερις ημεδαποί για παράνομη κατοχή όπλου, δύο ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα-αποφάσεις, ένα ημεδαπός Ρομά για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ένας ημεδαπός για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ένας ημεδαπός Ρομά για πολεοδομικές παραβάσεις, ένας ημεδαπός για στέρηση άδειας εμπορίας μετάλλων, ένας ημεδαπός για χρέη προς το δημόσιο, ένας ημεδαπός για ναρκωτικά, 36 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα, οκτώ αλλοδαποί για υγειονομικές παραβάσεις, δύο αλλοδαποί για λαθρεμπόριο τσιγάρων, δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ένας αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα-αποφάσεις.
Συνολικά βεβαιώθηκαν 235, 200 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., 22 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού-υγειονομικών διατάξεων, έξι για κλοπή ρεύματος, τέσσερις παραβάσεις περί όπλων, μία πολεοδομική παράβαση, μία για ναρκωτικά, μία των Ειδικών Ποινικών Νόμων.