Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 16:59

Θερινό Σχολείο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στην Καλαμάτα

Θερινό Σχολείο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στην Καλαμάτα

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ 
Καλοκαίρι με βουτιές όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στις πηγές της ιστορίας του 20ου αιώνα… Μια τέτοια ενδιαφέρουσα επιμορφωτική επιλογή προσφέρει σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας, το οποίο διοργανώνει το Θερινό Σχολείο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Θανάση Χρήστου. Η πανεπιστημιακή σχολή προτρέπει “γίνε κι’ εσύ φοιτητής… για δώδεκα μέρες. Βηματίζοντας ...στα χνάρια της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας”...

Τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας της πανεπιστημιακής σχολής θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων περίπου και συγκεκριμένα θα ξεκινήσουν στις 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 21 του μηνός. θα γίνονται από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννέα μετά το βράδυ. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι στο Θερινό Σχολείο μπορούν να εγγραφούν “όσοι θέλουν να γνωρίσουν την Ιστορία του τόπου μας ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο”.

Σε ό,τι αφορά τη θεματολογία του Σχολείου αυτή θα αφορά την ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στο “σύντομο” 20ό αιώνα “με τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, τις πτωχεύσεις, τον Εθνικό Διχασμό και τον Εμφύλιο Πόλεμο, τις δικτατορίες και τις πολιτικές δολοφονίες, τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή, την αποκατάσταση των Μικρασιατών Προσφύγων στον εθνικό κορμό, τα βιώματα της Κατοχής και της Αντίστασης, την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, την «καχεκτική δημοκρατία» και το Κυπριακό Ζήτημα, τη Μεταπολίτευση και  την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα”.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 4 Ιουλίου, ότι “μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που θα περιλαμβάνει αντιστοίχιση  5 ECTS”, καθώς και ότι “για ενημέρωση και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματέα του Θερινού Σχολείου κα Ευαγγελία Ντόλου (τηλ. 2721065101, κιν. 6940116880, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)”.