Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 20:33

Διασχίζοντας την κορυφογραμμή του όρους Σανταμέρι

Διασχίζοντας την κορυφογραμμή του όρους Σανταμέρι

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ
Στο Σανταμέρι της Δυτικής Αχαΐας θα εξορμήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοέμβρη, η ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας…

«Πάρα το μικρό σχετικά ύψος του (965 μ) το βουνό Σανταμέρι ή Σκόλλις (κατά την αρχαία εκδοχή του) παρουσιάζει σημαντικό ορειβατικό ενδιαφέρον. Στη ουσία πρόκειται για μια στενή απόκρημνη κορυφογραμμή που υψώνεται πάνω από την πεδιάδα, η οποία καταλήγει στο νότιο άκρο της σε ένα εντυπωσιακό σπηλαιοβάραθρο. Αν και επισκιάζεται από άλλους ψηλότερους γειτονικούς ορεινούς σχηματισμούς, όπως αυτόν του Ερύμανθου, το εντυπωσιακό του σχήματός του πάντα κέντριζε το ενδιαφέρον μας, και πάντα περνούσαμε από την περιοχή δίνοντας υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα αναρριχόμαστε σε αυτό.
Η στιγμή, λοιπόν, για το Σανταμέρι έφτασε και την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει η διάσχιση της όμορφης κορυφογραμμής. Η αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου.
Βαθμός δυσκολίας: 3+
Ώρες πορείας: Κατά προσέγγιση 7-8
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, στο Ανατολικό Κέντρο), κάθε βράδυ μετά τις 21.00 (τηλ. 27210 97733) και στο τηλ. 6930 761266.