Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 15:30

Χρέος μας προς τους δολοφονημένους λιμενεργάτες να υπερασπιστούμε το κτίριό μας

Χρέος μας προς τους δολοφονημένους λιμενεργάτες να υπερασπιστούμε το κτίριό μας

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Παράνομα έχει αφαιρεθεί από τους λιμενεργάτες η παραχώρηση του κτιρίου τους, στο λιμάνι της Καλαμάτας, υπογραμμίζει η Ένωση Εργατών Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Καλαμάτας, που παρουσιάζει και σχετική κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία “οι ήδη λειτουργούσες στέγες του Λιμενεργάτη και οι παραχωρημένοι χώροι από τους Οργανισμούς Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία στα Σωματεία εργαζομένων, συνεχίζουν να αποτελούν τους χώρους συγκέντρωσης και παραμονής των φορτοεκφορτωτών σε κάθε λιμάνι”. Η Ένωση καλεί το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να ανακαλέσουν την απόφαση με την οποία ανακλήθηκε η παραχώρηση του κτιρίου τους, ενώ τονίζουν ότι έχουν χρέος απέναντι στους δολοφονημένους συναδέλφους τους να υπερασπιστούν το κτίριό τους και, τέλος, εύχονται “καλή Εργατική Πρωτομαγιά”...

Ειδικότερα,  σε ανακοίνωση της Ένωσης Εργατών Φορτοεκφορτωτών υπογραμμίζονται τα εξής: “Καλούμε το δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας κ. Σαράντο Μαρινάκη, να ανακαλέσουν τώρα την απόφαση για την ανάκληση της παραχώρησης στο Σωματείο μας, του κτιρίου μας, «Στέγη του Λιμενεργάτη», στο λιμάνι. Εάν δεν το κάνουν θα είναι παράνομοι!

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Τεύχος Β, αριθμός φύλλου 4561, 22 Δεκεμβρίου 2017, δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον Γενικό Ενιαίο Κανονισμό Εργασίας Διεξαγωγής των Φορτοεκφορτωτικών Εργασιών Λιμένος. Στο άρθρο 9 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σημειώνεται: «Οι ήδη λειτουργούσες στέγες του Λιμενεργάτη και οι παραχωρημένοι χώροι από τους Οργανισμούς Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία στα Σωματεία εργαζομένων, συνεχίζουν να αποτελούν τους χώρους συγκέντρωσης και παραμονής των φορτοεκφορτωτών σε κάθε λιμάνι, καθώς και τους χώρους εναπόθεσης και φύλαξης του αναγκαίου εξοπλισμού για την εκτέλεση των φορτοεκφορτώσεων. Οι παραπάνω χώροι, χρησιμοποιούνται και ως χώροι συγκέντρωσης για την πραγματοποίηση της σύνθεσης των ομάδων και της αποστολής τους στους χώρους εργασίας».

Το κτίριο λοιπόν είναι των λιμενεργατών και προειδοποιούμε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε να το υφαρπάξει κανένας.

Είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τη Στέγη του Λιμενεργάτη, έχουμε χρέος απέναντι στους δολοφονημένους συναδέλφους μας, στους νεκρούς της εργατικής τάξης της πόλης να αμυνθούμε και να κρατήσουμε αυτά που έφτιαξαν με θυσίες και κόπους οι παππούδες και οι πατεράδες μας.

Καλή Εργατική Πρωτομαγιά”.