Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 11:12

“Πόλεμος” στο Εργατικό Κέντρο μεταξύ πλειοψηφίας-ΠΑΜΕ για την απεργία στις 28 Νοέμβρη

“Πόλεμος” στο Εργατικό Κέντρο μεταξύ πλειοψηφίας-ΠΑΜΕ για την απεργία στις 28 Νοέμβρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 
Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας υπονομεύει την απεργία της 28 Νοέμβρη, υποστηρίζει η παράταξη του ΠΑΜΕ - Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση και το τεκμηριώνει τονίζοντας ότι απέφυγε να αποφασίσει οτιδήποτε για την προετοιμασία της απεργίας. Μιλάει μάλιστα σε ανακοίνωσή για “μαύρο μέτωπο του εργατοπατερισμού που στηρίζει την κυβέρνηση και την εργοδοσία”. Η διοίκηση απάντησε με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης και Γιώργος Κανέλης αντίστοιχα, οι οποίοι σημειώνουν ότι το ΠΑΜΕ “αναμασά συνεχώς τα ίδια και ίδια” και ότι με τη στάση του προκαλεί σύγχυση στους εργαζόμενος και ευτελίζει την απεργία…

Ειδικότερα η ΔΑΣ ανακοίνωσε: “Στη συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας που έγινε στις 6/11, οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στη διοίκηση, ξεκίνησαν την υπονόμευση της απεργίας στις 28 Νοέμβρη. Χαρακτηριστικά:

  •         Αρνήθηκαν να βγει έστω και μια ανακοίνωση που να λέει τα αιτήματα της απεργίας  και να καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν.
  •         Δεν αποφάσισαν ούτε μια περιοδεία στους χώρους δουλειάς, ώστε να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

Πρακτικά, αποφάσισαν να μην κουνήσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για την επιτυχία της απεργίας, "σχεδιάζοντας" ουσιαστικά την υπονόμευση της. Αποδείχτηκε ότι δε θελαν απεργία κι ότι αυτή ορίστηκε κάτω από την πίεση των εργαζομένων, παρά τη θέληση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ και να φωνάξουν "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων". Να συμμετέχουν μαζικά στην προετοιμασία της απεργίας, ώστε να διεκδικήσουμε:

  •         Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  •         Κανείς κάτω από 751 ευρώ κατώτατο μισθό.
  •         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  •         Κατάργηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου και των       υπόλοιπων αντεργατικών νόμων.
  •         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

.   Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

.  Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη  και επίδομα ανεργίας 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού του 751.

.   Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να μην γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Εχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Για μια ακόμη φορά, αναδεικνύεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή των συσχετισμών! Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στα σωματεία τους και να συμβάλουν ώστε να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο του εργατοπατερισμού που στηρίζει την κυβέρνηση και την εργοδοσία”.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Από την πλευρά της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας απάντησε με σημερινή της ανακοίνωση: “Η  παράταξη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει επιτέλους αυτοκριτική και να σταματήσει να επαναλαμβάνει μονότονα και να αναμασά συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, ο κόσμος αλλάζει…
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται να καλεί σε απεργία στις 8/11ου, να την αναβάλλει και να καλεί πάλι σε απεργία στις 14/11ου, να την αναβάλλει και πάλι και τελικά να ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ για απεργία στις 28/11ου, δημιουργώντας σύγχυση αλλά και ευτελισμό της Απεργίας.
Άραγε έχουν πυξίδα πλεύσης;  ή αποφασίζουν όπως με το φούρνο του Καραγκιόζη κάθε φορά που αλλάζουν αποφάσεις κάποια Εργατικά Κέντρα (αυτό έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Με το να βάζουν αιτήματα τα οποία είναι κοινά αποδεκτά απ’ όλους δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους, αφού αδυνατούν να βγάλουν από πάνω τους τον κομματικό τους μανδύα.
Κύριο χαρακτηριστικό τους μέχρι σήμερα είναι η αποδυνάμωση του κινήματος μέσω των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, τα συνεχή αιτήματα τους για απεργίες είναι μόνο και μόνο για εντυπωσιασμούς, λεονταρισμούς και για να βρισκόμαστε στους δρόμους.  Δυστυχώς η ίδια κασέτα επαναλαμβάνεται κακόγουστα.
Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας συμπορεύεται με τις αποφάσεις της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και καλεί για απεργία στις 28 Νοέμβριου 2018”.