Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 14:48

Πολυκαταστήματα "ξεζουμίζουν" υπαλλήλους για το black friday, καταγγελία στην Επιθεώρηση

Παναγιώτης Κουφαλάκος από τη γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Παναγιώτης Καράμπελας από το Συνδικάτο Οικοδόμων Παναγιώτης Κουφαλάκος από τη γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Παναγιώτης Καράμπελας από το Συνδικάτο Οικοδόμων

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 
Ψήφισμα στην Επιθεώρηση Εργασίας, με το αίτημα να διενεργηθούν έλεγχοι σε πολυκαταστήματα της Καλαμάτας, ιδιαίτερα του κλάδου των νέων τεχνολογίων, για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά τους εργαζόμενους, κατέθεσαν το πρωί εκπρόσωποι του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία. “Έχουμε δεκάδες καταγγελίες από εργαζόμενους ότι τους εξαναγκάζουν σε εξαντλητικά ωράρια, ασταμάτητα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς ρεπό”, κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος…

“Ζητάμε τα αυτονότητα”, τόνισε ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, “δηλαδή να γίνουν έλεγχοι γιατί, λόγω της πολυδιαφημιζόμενης αυριανής ημέρας με τις εκπτώσεις, καταπατούνται βάναυσα δικαιώματα εργαζομένων. Ζητάμε να γίνουν αύριο έλεγχοι σε επιχειρήσεις μεγάλων πολυεθνικών, ιδιαίτερα από τον κλάδο των νέων τεχνολογιών”.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου πρόσθεσε ότι “πραγματικά γίνεται ένας χαμός αυτές τις ημέρες και καλούμε τους υπαλλήλους να έρχονται στο Συνδικάτο, να καταγγέλλουν αυτά τα γεγονότα για να παρεμβαίνουμε, να προλαβαίνουμε, να πιέζουμε την εργοδοσία”.

Υπογράμμισε επίσης ότι “η Black Friday είναι μόνος ένας κρίκος της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης εκμετάλλευσης των εμποροϋπαλλήλων, γιατί εχουμε και τις Κυριακές, έρχεται το επόμενο διάστημα και το εορταστικό ωράριο. Έχουμε δηλαδή ασταμάτητη εργασία με υπαλλήλους χωρίς συμβάσεις, με μειωμένο μισθό”.

Κλείνοντας ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν το Σωματείο και να συμμετέχουν την επόμενη εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές για τη νέα διοίκηση.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν το γεγονός ότι εργαζόμενοι στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν επέτρεψαν να γίνει η κατάθεση του ψηφίσματος παρουσία των δημοσιογράφων, επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα.

Στ.Μ.