Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 15:14

Το ΠΑΜΕ “έντυσε” το Εργατικό Κέντρο με αφίσες - Αντίδραση από τον πρόεδρο Σωτήρη Τσώνη

Το ΠΑΜΕ “έντυσε” το Εργατικό Κέντρο με αφίσες - Αντίδραση από τον πρόεδρο Σωτήρη Τσώνη

“ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ” 
Σε αποφασιστική αφισοκόλληση της πρόσοψης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας προχώρησε το ΠΑΜΕ, αφού προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ένα “παιχνίδι” με το ΠΑΜΕ να κολλάει αφίσες στην είσοδο του κτίριου και τη διοίκηση να τις κατεβάζει. Είναι αφίσες με το σύνθημα “Συνδικάτα Εργατών όχι των εργοδοτών”, που κυκλοφορούν ενόψει του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 14 έως τις 17 του μήνα. Για την εκτεταμένη αφισοκόλληση στην πρόσοψη του κτιρίου έδωσε το πρωί συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, ο οποίος χαρακτήρισε την ενέργεια ως “λυπηρό φαινόμενο” και τόνισε ότι ο χώρος του Εργατικού Κέντρου είναι “ιερός”, είναι χώρος χτισμένος από και για τους εργαζόμενους και πρέπει να τον σέβονται όλοι…

Στη συνέντευξη Τύπου ο Σωτήρης Τσώνης ανέφερε ότι η εικόνα του κτιρίου μετά την αφισοκόλληση που έγινε είναι “απαράδεκτη και αποκρουστική” και επίσης είπε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο.

“Κανείς δεν δικαιούται να προκαλεί αυτές τις φθορές”, είπε επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και τόνισε ότι το ΠΑΜΕ όσες φορές ζήτησε διευκόλυνση από τη διοίκηση για τη διακίνηση και προβολή των ιδεών του την είχε, κάτι όμως που, όπως συνέχισε, δεν το σεβάστηκε.

Επιπλέον ο κ. Τσώνης είπε ότι αυτές οι ενέργειες διώχνουν τους εργαζόμενους από τη συλλογική συνδικαλιστική δράση, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΜΕ ασκεί κομματικό συνδικαλισμό, κάτι που είπε ότι ανήκει στο παρελθόν.

Τέλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας κ. Τσώνης επανέλαβε ότι αυτή τη περίοδο στο συνδικαλιστικό κίνημα υπάρχουν δύο φωνές, η μία του λαϊκισμού, της υποκρισίας, των αναχρονιστικών απόψεων χωρίς αντίκρισμα, η οποία υπαινίχθηκε ότι είναι αυτή του ΠΑΜΕ και η φωνή της αλήθειας, του ρεαλισμού, της προόδου και της αντικειμενικότητας, που αντίστοιχα εκφράζει ο ίδιος.

Στ.Μ.