Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 17:43

Ανυποχώρητος δίκαιος αγώνας για τους απολυμένους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ

Ανυποχώρητος δίκαιος αγώνας για τους απολυμένους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ “ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ” 
Το δίκιο με το μέρος τους αποδεικνύουν καθημερινά ότι έχουν οι 26 απολυμένοι, με δικαστική απόφαση, της ΔΕΥΑΚ και το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας και εύλογα δημιουργείται η απορία για τη μη δικαίωσή τους, τουλάχιστον στο επίπεδο της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου. Το Σωματείο έχει συγκεντρώσει δικαστικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις που δείχνουν ότι ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των 26 απολυμένων μπορεί να δικαιωθεί. Ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ δεν ακολουθεί το δρόμο που ακολούθησαν άλλοι Δήμοι σε ανάλογες περιπτώσεις, ώστε να μονιμοποιήσουν τους εργαζομένους τους και να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες τους. Χθες σημειώθηκε μια ακόμη κινητοποίηση των συμβασιούχων, του Σωματείου και των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης. Μια συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από λιποθυμικό επεισόδιο εργαζόμενου, κάτω από το βάρος του φάσματος της ανεργίας. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις…

Σήμερα το μεσημέρι οι συμβασιούχοι και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση και αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. “Δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί κανένα Διοικητικό η Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς την παρέμβαση μας. Θα μας βρίσκουν σε κάθε συνεδρίαση μπροστά τους” σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Σωματείου μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης.

Ειδικότερα, η ομόφωνη απόφαση της κοινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων και των απολυμένων συμβασιούχων έχει ως εξής: 

“Το ΔΣ του Σωματείου, στην σημερινή κοινή συνεδρίαση, με την  επιτροπή αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων, αξιοποιώντας την πείρα από τον μέχρι τώρα αγώνα αποφάσισε:

  Να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. Ο δρόμος του αγώνα είναι μακρύς, είναι μονόδρομος και ξεκάθαρος.

     Παλεύουμε για να ανοίξει ο δρόμος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Παλεύουμε μαζί με πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου.

Έχουμε πείρα 3 χρόνια τώρα. Ο,τι κερδήθηκε, έγινε ύστερα από αγώνες και τη δική μας αταλάντευτη στάση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Αυτή είναι η απάντησή μας στα σχέδιά τους.

Παλεύουμε για:

×          Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών. Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

×          Να ανοίξουμε αποφασιστικά το δρόμο για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για προσλήψεις που να καλύπτουν όλες τις κενές θέσεις εργασίας που προβλέπονται στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που πρόσφατα ψηφίστηκε ύστερα από μαζικούς αγώνες και κινητοποιήσεις.

×              Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα είναι:

  1.       Από αύριο το πρωί έως και την Παρασκευή οι απολυμένοι συμβασιούχοι με την στήριξη του Σωματείου θα βρίσκονται έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ, κάτω από το αναρτημένο πανό τους, όπου θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν υπογραφές υποστήριξης.
  2.     Δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί κανένα Διοικητικό η Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς την παρέμβαση μας. Θα μας βρίσκουν σε κάθε συνεδρίαση μπροστά τους.

       Έξω οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες Υδρευσης Αποχέτευσης. 

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα αγωνιστούμε μόνιμοι και συμβασιούχοι για την  Δημόσια προστασία του.

   Οι υποδομές και η περιουσία της ΔΕΥΑΚ, έχουν δημιουργηθεί από την εργασία μας και από τα ακριβά ανταποδοτικά τέλη των συνδημοτών μας μέσα από τους λογαριασμούς”.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Για άλλη μια φορά, έληξε χωρίς απόφαση η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας. Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, παρουσία του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων απέφυγε η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αίτημα των εργαζομένων που θα δρομολογούσε εξελίξεις σχετικά με τη  επαναπρόσληψη τους μέσω της δικαστικής οδού. Χρησιμοποιώντας διάφορα νομικά καλύμματα απέφυγαν ακόμα και να εκφράσουν την θέληση τους για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, παρουσία του εκπροσώπου της ομοσπονδίας Κελάρη Γιάννη, που τους κάλεσε να πάρουν ξεκάθαρη θέση.  

Η Ένταση ήταν τέτοια που οδήγησε εργαζόμενο, κάτω από την πίεση της ανεργίας, να αισθανθεί δυσφορία και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, ευτυχώς με θετική εξέλιξη για την υγεία του.

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι, επιθυμούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αδιαφορώντας για τη μόνιμη στελέχωση των υπηρεσιών  με μόνιμο προσωπικό, απαξιώνοντας έτσι την υπηρεσία στην λογική της ιδιωτικοποίησης της”.