Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 18:52

Καταγγελία ότι ξενοδοχειακή μονάδα περιορίζει την πρόσβαση στη σίτιση εργαζομένων της ενώ τους χρεώνει

Καταγγελία ότι ξενοδοχειακή μονάδα περιορίζει την πρόσβαση στη σίτιση εργαζομένων της ενώ τους χρεώνει

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ξενοδοχειακή επιχείρηση στην περιοχή της Μεσσηνίας περιορίζει εργαζομένους από την πρόσβαση στη σίτιση, παρότι χρεώνονται για το φαγητό τους, καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Νομού Μεσσηνίας…

Στην καταγγελία του το Συνδικάτο σημειώνει συγκεκριμένα: “Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση της (...) και της διοίκησης του (...) να περιορίσουν την πρόσβαση των εργαζομένων στη σίτιση.

Με την αστεία πρόφαση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για φαγητό προσωπικού στο ξενοδοχείο και ότι έχει μειωθεί το "budget", εδώ και ένα μήνα έχει "κοπεί" μαχαίρι η διατροφή μας ενώ μέχρι πρότινος μας έκαναν τη χάρη να τρώμε από τα "αποφάγια" της κουζίνας. Την ίδια ώρα χρεώνουν στη σύμβαση το επίδομα τροφής και κρατάνε μέρος του μισθού μας για τη σίτιση. Και πληρώνουμε και δεν τρώμε.

Ήδη συνάδελφοι πλήρωσαν έξτρα από την τσέπη τους για ένα πιάτο φαγητό προκειμένου να μην λιποθυμήσουν από τη πείνα.

Η λύση της εταιρείας στο πρόβλημά μας είναι να μας στέλνει στο διπλανό ξενοδοχείο που υπάρχει μία καντίνα για το προσωπικό και των δύο ξενοδοχείων. Αυτό που δεν μας λέει η διοίκηση είναι ότι η καντίνα λειτουργεί τις ώρες αιχμής του πρωινού και του μεσημεριανού φαγητού με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να καταφέρουμε να φάμε, αφού τις περισσότερες μέρες δεν καταφέρνουμε ούτε διάλειμμα να κάνουμε. Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που πετάνε στα σκουπίδια το μπουφέ αξίας πολλών ευρώ.

Άλλωστε από εμάς τους εργαζόμενους κινδυνεύει ο τουρισμός;

Ωστόσο εμείς οι "νηστικοί" κάνουμε τις επιχειρήσεις τους λειτουργικές και κερδοφόρες.

Εδώ και τώρα απαιτούμε η (...) και η διοίκηση να πάρουν πίσω αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Εδώ και τώρα να βρουν λύση έτσι ώστε όλοι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου να έχουν πρόσβαση στη σίτιση”.