Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 21:30

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην πρώην ΕΒΓΑ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην πρώην ΕΒΓΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στην EMFI(πρώην ΕΒΓΑ) που διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους. Πριν μερικές μέρες έχασε την ζωή του ένας συνάδελφος στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και προστίθεται στην λίστα με νεκρούς εργάτες εν ώρα εργασίας πανελλαδικά που συνεχώς μεγαλώνει. Η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, δεν γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις στα μηχανήματα και πολλοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά και άλλα προβλήματα υγείας, ενώ άλλοι παραιτούνται προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους.

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους που αγωνίζονται με το επιχειρησιακό τους σωματείο και διεκδικούν προσλήψεις, καλύτερες συνθήκες εργασίας, μετατροπή των συμβάσεων ομηρίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

 



 

Το κράτος εμφανίστηκε ικανό και επιτελικό πάλι στέλνοντας τα ΜΑΤ, για μια ακόμα φορά σε απεργούς, ενώ είναι διαχρονικά απών όταν πρέπει να παρέμβει η επιθεώρηση εργασίας για να επιβάλει μέτρα προστασίας της ζωής των εργατών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να γραφτούν στο Συνδικάτο, να διεκδικήσουμε ασφαλείς συνθήκες εργασίας, για να σταματήσουν οι χώροι εργασίας να είναι κοιλάδες των Τεμπών».