Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 19:43

Μικρά από την Kalamata Journal: Το μικρόφωνο του Γ.Φάβα και τα φασολάκια της Μ.Οικονομάκου

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Για άλλη μια φορά σήμερα η τηλεσυνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας ξεκίνησε με καθυστέρηση για το γνωστό λόγο. Ποιος είναι αυτός; Το μικρόφωνο στον υπολογιστή του Γιώργου Φάβα. Ήταν η πολλοστή φορά που το μικρόφωνο έκανε τη φωνή του είτε αφόρητα μπάσα είτε τσιριχτή, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων.

Μέχρι λοιπόν να αποκατασταθεί το πρόβλημα άρχισαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αν μιλούν περί ανέμων και υδάτων, μέχρι που η κουβέντα έφτασε στα φασολάκια που είχε στην κατσαρόλα η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”. 

Όμως ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης δεν πείσθηκε ότι το γεύμα της Μαρίας Οικονομάκου θα είχε μόνο λαδερά και την κάλεσε να αποκαλύψει τι κρέας είχε στην άλλη κατσαρόλα. 

Η Μαρία Οικονομάκου όμως έδειξε ότι τηρεί τη νηστεία και του απάντησε ότι “είναι Τετάρτη, μην τα ισοπεδώσουμε όλα”. 

Παρενέβη τότε ο Τάσος Αγγελής, πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς, που είπε ότι με τα λαδερά πηγαίνει το τυρί. Στην Αγορά προεδρεύει, αλίμονο να μην μιλήσει για τα τοπικά προϊόντα...

Είχαμε όμως και μια άξαφνη παρέμβαση από τον Κώστα Αθανασόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ. Εμφανίστηκε στην κάμερα του υπολογιστή κρατώντας κάτι σαν κοπίδι και είπε ότι είναι πατέντα για το καθάρισμα ψαριών. Προφανώς “λιγουρευόταν” ψάρι ο πρόεδρος.

Με τέτοια κουβέντα πέρασε λίγος χρόνος, διορθώθηκε το πρόβλημα στο μικρόφωνο του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, Γιώργου Φάβα και ξεκίνησε κανονικά η συνεδρίαση. 

Είπαν βέβαια οι σύμβουλοι στον πρόεδρο Φάβα να φροντίσει να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα με το μικρόφωνό του ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο και εκείνος ανήγγειλε αλλαγή εξαρτημάτων ώστε από εδώ και πέρα οι συνεδριάσεις να ξεκινούν κανονικά στην ώρα τους. 

Στ.Μ.