Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 18:15

Τα νέα κρούσματα είναι 82 συν 20 και το σύνολο θανάτων 49

Τα νέα κρούσματα είναι 82 συν 20 και το σύνολο θανάτων 49

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ 
Αυξημένα σε σχέση με χθες είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού και συγκεκριμένα έφτασαν σήμερα τα 82 (συν 20 σε κρουαζιερόπλοιο) από 56, ενώ ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 49 από 43 χθες. Κατά την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε ότι οι θάνατοι αυξάνονται και στην Ελλάδα, ευτυχώς όμως όχι στα αντίστοιχα ποσοστά άλλων χωρών. Επανέλαβε δε ότι ο ιός διαδίδεται ταχύτητα και υπογράμμισε ότι “αν χαλαρώσουμε όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα”, επιμένοντας στην πιστή τήρηση των μέτρων...

Ειδικότερα ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται στα 1.314, οι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συμπολίτες μας είναι 85 και η μέση ηλικία τους τα 66 έτη. Είπε ότι έξι ασθενείς έχουν εξέλθει από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η μέση ηλικία τους είναι τα 72 έτη, ενώ το 96% αυτών είχε υποκείμενο νόσημα. 

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο θέμα των μασκών, επαναλαμβάνοντας ότι μάσκες πρέπει να φορούν οι ασθενείς και όσοι φροντίζουν ασθενείς.