Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 14:33

Η πρόληψη σώζει - Δωρεάν κλινικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού - Επιστημονική διημερίδα

Άγγελος Χρονάς, Στάθης Αναστασόπουλος, Πολυτίμη Κυπραίου Άγγελος Χρονάς, Στάθης Αναστασόπουλος, Πολυτίμη Κυπραίου

Το τόσο συχνά επαναλαμβανόμενο αλλά καθοριστικά σημαντικό μήνυμα “Η πρόληψη σώζει” ταυτίζεται με το κάλεσμα που κάνουν οι διοργανωτές της επιστημονικής διημερίδας που ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, στην Καλαμάτα, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Στο πλαίσιο αυτής της διημερίδας θα γίνουν το απόγευμα και αύριο μέχρι το μεσημέρι κλινικές εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ενώ αύριο το απόγευμα θα γίνει επιστημονική ομιλία στο αμφιθέατρο της πρώην Νομαρχίας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”. Σε ό,τι αφορά τις κλινικές εξετάσεις, τα σημερινά ραντεβού έχουν κλειστεί, υπάρχει όμως δυνατότητα να κλειστούν ραντεβού για αύριο. Για την επιστημονική διημερίδα έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υγείας Άγγελος Χρονάς και η πρόεδρος του Συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου “ΞαναρχίΖΩ” Πολυτίμη Κυπραίου...

Ο Στάθης Αναστασόπουλος χαρακτήρισε “πρωταγωνιστή’ της επιστημονικής διημερίδας τον Άγγελο Χρονά, καθώς είναι αυτός που έχει την ευθύνη της πρωτοβουλίας και της διοργάνωσης. Επίσης σημείωσε ότι η διημερίδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. 

Ο Άγγελος Χρονάς ανέφερε ότι είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται επιστημονική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ο οποίος υπογράμμισε ότι εάν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο είναι ιάσιμος. Ο κ. Χρονάς σημείωσε ότι στην κλινική εξέταση γίνεται ψηλάφηση και αν διαπιστωθεί ότι χρειάζεται ακολουθεί υπέρηχος και βιοψία.  

Τις ευχαριστίες της διατύπωσε η Πολυτίμη Κυπραίου για τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την πραγματοποίηση των επιστημονικών εκδηλώσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού επί πέντε συνεχόμενα χρόνια. Τόνισε ότι για αύριο υπάρχουν ραντεβού που δεν έχουν κλειστεί ακόμη και κάλεσε τις γυναίκες να μη χάσουν την ευκαιρία να εξεταστούν και να ελέγχουν την υγεία του στήθους τους. Όσες ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 2721027100 ή στο 6947512381. 

Η επιστημονική διημερίδα διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, την Α' Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και ο Σύλλογος “ΞαναρχίΖΩ”.

Αύριο, Σάββατο, οι κλινικές εξετάσεις θα γίνουν από τις εννιά το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι, ενώ η επιστημονική ομιλία θα γίνει στο αμφιθέατρο της πρώην Νομαρχίας. 

Στ.Μ.