Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 10:19

Η πλειοψηφία ζητάει από την …πλειοψηφία να προσέξει τη Μεσσήνη

Η πλειοψηφία ζητάει από την …πλειοψηφία να προσέξει τη Μεσσήνη

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ 
Μια ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, η πλειοψηφία της οποίας εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της δημοτικής αρχής, φέρνει σε δύσκολη θέση το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, αφού σύμβουλοι του ψηφοδελτίου του διαμαρτύρονται ότι μένουν άλυτα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και ότι η συμπεριφορά στελεχών της δημοτικής αρχής απέναντί τους δεν διακρίνεται από σεβασμό! Το θέμα έφερε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος μάλιστα επέκρινε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας από-αναρτήθηκε από τη «Διαύγεια» μερικές ώρες μετά την ανάρτησή της…

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας εξέφραζε διαμαρτυρία για το γεγονός ότι στην πόλη της Μεσσήνης μένουν άλυτα μεγάλα προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, η κατάληψη των πεζοδρομίων και τμημάτων δρόμων, η επιθετική συμπεριφορά τσιγγάνων, η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα, αλλά και η απαξιωτική συμπεριφορά στελεχών της δημοτικής αρχής προς τα μέλη του Συμβουλίου.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας σχολίασε επίσης ότι η δημοτική αρχή έχει χάσει τον προσανατολισμό της ως προς τα προβλήματα της πόλης της Μεσσήνης και αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ασχολούμενη με μεγαλεπήβολα σχέδια, όπως τις παρεμβάσεις στον Πάμισο.
Επιπλέον ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε η δημοτική αρχή συμπεριφέρεται απαξιωτικά και προς προέδρους χωριών που δεν πρόσκεινται στο δικό της συνδυασμό.
Η απάντηση του δημάρχου, Γιώργου Τσώνη, ήταν ότι η δημοτική του αρχή δεν βάζει φίμωτρο στους συμβούλους της και πως απόδειξη γι’ αυτό είναι η απόφαση που πήρε η Δημοτική Κοινότητα.
Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά προς τους προέδρους των χωριών που πρόσκεινται στη μείζονα μειοψηφία, ο Γιώργος Τσώνης υπογράμμισε ότι αυτή είναι άριστη και μάλιστα παρατήρησε ότι έχει πρόβλημα με τη δική του παράταξη γιατί σύμβουλοί  του παραπονιούνται ότι η συμπεριφορά του προς τους προέδρους της αντιπολίτευσης είναι ακόμη καλύτερη και απ’ ότι προς τους προέδρους της πλειοψηφίας.
Ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, απαντώντας στην παρατήρηση για την από-ανάρτηση της απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας από τη «Διαύγεια» τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έπρεπε να αναρτηθεί καθόλου διότι η νομοθεσία ορίζει πως στη «Διαύγεια» ανεβαίνουν μόνο οι κανονιστικές αποφάσεις και εκείνες που αφορούν την εκτέλεση πράξεων.
Στ.Μ.