Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 17:19

Η Μεσσήνη κινδυνεύει να χάσει την επαφή της με τη Μπούκα υποστηρίζει ο Στ. Αναστασόπουλος

Ο Στάθης Αναστασόπουλος με το χάρτη που εικονίζει την περιοχή της β' κατοικίας, που "αγκαλιάζει" το δασάκι της Μπούκας Ο Στάθης Αναστασόπουλος με το χάρτη που εικονίζει την περιοχή της β' κατοικίας, που "αγκαλιάζει" το δασάκι της Μπούκας

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ Β’ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 
Επανήλθε σήμερα, με συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης και τέως δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, στην απόφαση που έλαβε το Σώμα το βράδυ της Πέμπτης, για τη σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ώστε στην περιοχή της β’ κατοικίας, στη Μπούκα, να δοθεί η χρήση του τουρισμού-αναψυχής. Ο Στάθης Αναστόπουλος υποστήριξε ότι με την τροποποίηση αυτή κινδυνεύει να χάσει η πόλη της Μεσσήνης την επαφή της με τη θάλασσα και τη Μπούκα γιατί μέσα στη σχετικά περιορισμένη περιοχή της β’ κατοικίας δεν αποκλείεται να ξεφυτρώσει κάποια τεράστια ξενοδοχειακή μονάδα που θα καλύψει το μεγάλο μέρος της επιφάνειας…

Ο Στάθης Αναστασόπουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της πρώην Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων στην Καλαμάτα, τόνισε ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο επιτρέπει την εγκατάσταση τουριστικών μονάδων σε άλλες περιοχές της παραλιακής ζώνης της Μεσσήνης και δεν μπορεί να σταθεί επιχείρημα του τύπου ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη γη.

Επιπλέον ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι το θέμα αυτό ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχει γίνει καμία διαβούλευση, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες της περιοχής β’ κατοικίας, που συνολικά είναι περίπου 105 ενώ η έκταση που κατέχουν είναι συνολικά περίπου 340 στρέμματα, χωρίς επίσης έχει γίνει ενημέρωση των φορέων της πόλης. Και αυτό, όπως συνέχισε ο κ. Αναστασόπουλος, είναι λόγος ακύρωσης της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας πρόσθεσε ότι η περιοχή της β’ κατοικίας στη Μπούκα είχε προσεχθεί ως κόρη οφθαλμού από όλους τους προηγούμενους δημάρχους και όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, ενώ διευκρίνισε ότι η δημοτική του παράταξη δεν διαφωνεί να έχει και τουριστικό χαρακτήρα η β’ κατοικία, σε λελογισμένα όμως πλαίσια.

Επιπροσθέτως ο κ. Αναστασόπουλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να πιέσει ώστε να προχωρήσει η πολεοδομική μελέτη για την περιοχή της β’ κατοικίας, που υπογράμμισε ότι έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, αν και ανέφερε ότι αναγνωρίζει πως υπάρχουν δυσκολίες με τις αρχές για την έκδοση ορισμένων αδειοδοτήσεων, που πάντως επέμεινε ότι πρέπει να πιεστούν από τη δημοτική αρχή.

Κλείνοντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι η δημοτική του παράταξη θα παρακολουθεί το θέμα και θα στηρίζει την επιλογή για την οικιστική ανάπτυξη τμήματος της Μπούκας ως περιοχή β’ κατοικίας, με σκοπό τη σύνδεση της πόλης της Μεσσήνης με την παραλία της. 
Στ.Μ.