Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 18:10

Παζάρι αντικών στην Κυπαρισσία για 15η χρονιά!

ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
Η εκδήλωση που είναι από τις μοναδικές που γίνονται στη χώρα, το υπαίθριο Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων Κυπαρισσίας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για 15η χρονιά, στο μεγάλο καλντερίμι της ιστορικής Αρκαδιάς, από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου…

Συνδιοργανωτές είναι και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και ο Σύλλογος για την Αναβίωση και Προστασία της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. 

Όπως σημειώνουν οι συνδιοργανωτές, “από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν σε 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Είναι μια αναβίωση της παλιάς αγοράς της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας στο φυσικό της χώρο, το λεγόμενο Σταυροπάζαρο. Η θέση ιδανική και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο”.