Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 14:43

Σπίρτζης για ΝΔ: Δεν την ενδιαφέρει ο δρόμος αλλά να ευνοηθούν συγκεκριμένα οικόπεδα

Σπίρτζης για ΝΔ: Δεν την ενδιαφέρει ο δρόμος αλλά να ευνοηθούν συγκεκριμένα οικόπεδα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΣΣΗΝΗ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ
“Η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει έναν δρόμο που να ικανοποιεί τις παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες. Θέλει να περάσει το δρόμο σε συγκεκριμένα οικόπεδα για να πάρουν υπεραξία” τόνισε από την Καλαμάτα ο πρώην υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που οχτώ μήνες τώρα όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα για το έργο αλλά ξανάρχεται στο τραπέζι το θέμα της χάραξης…

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το διαγωνισμό αυτού του έργου όχι προεκλογικά, γιατί ο προγραμματισμός ήταν οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβρη και όχι τον Ιούλη. Ωστόσο, συνέχισε, προέκυψαν οι εκλογές, έγινε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και επί οχτώ μήνες δεν έχει κάνει τίποτα. Μόλις αυτές τις μέρες, πρόσθεσε, έστειλε στους Δήμους την περιβαλλοντική μελέτη, για να ενημερωθεί όμως από τους δημοσιογράφους ότι ούτε αυτό έχει γίνει. 

Επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη τεκμηρίωση για την επιλογή της αναβάθμισης της υφιστάμενης χάραξης, αντί της κατασκευής του δρόμου στη νέα, την παραλιακή χάραξη. 

Ο πρώην υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη χώρα”, δεν κάνει τίποτα για τη χώρα, αντίθετα “ακυρώνει το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα έργα που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”, “επαναφέρει τη λογική Μαυρογιαλούρου” και “εξαγγέλλει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι”. Μάλιστα σημείωσε ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Πάτρα-Πύργος, υποστηρίζοντας Ν.Δ. με τις επιλογές της διακινδυνεύει να μην γίνει το έργο. Το πρόσθεσε ότι ισχύουν τα ίδια και για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό αλλά και για το Καλό Νερό-Τσακώνα. 

Επιπλέον ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία εγκρίθηκαν τόσα έργα όσα ποτέ στο παρελθόν. Αναφέρθηκε, εκτός από το Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος, στην έγκριση μεγάλων χρηματοδοτήσεων για αντιπλημμυρικά έργα, για έργα σε λιμάνια, για υδατοδρόμια, για την αντιδιαβρωτική προστασία ακτών, καθώς και σε έργα που εξασφαλίστηκαν με την υποστήριξη του Αλέξη Χαρίτση. Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε όμως ότι τα περισσότερα από αυτά είναι τελματωμένα και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να απολογηθούν γι’ αυτό. 

Τέλος, ο Χρήστος Σπίρτζης επέμεινε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί χωρίς σχέδιο και με παλαιοκομματική λογική, ενώ αντίθετα σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ανάπτυξη της χώρας μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη μεταποίηση και την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων από όλο τον κόσμο. 

Στ.Μ.