Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 07:20

Πλήγμα για τη Μεσσήνη αλλά και για τις τσέπες των πολιτών το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ τόνισαν δημοτικοί σύμβουλοι

Πλήγμα για τη Μεσσήνη αλλά και για τις τσέπες των πολιτών το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ τόνισαν δημοτικοί σύμβουλοι

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΕΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ 
Δημοτικοί σύμβουλοι της Μεσσήνης σε παρεμβάσεις τους κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος τόνισαν ότι η απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ αποτελεί πλήγμα για την περιοχή. Επίσης όμως εκτίμησαν ότι εφόσον φεύγει από τη μέση το Δημόσιο ΚΤΕΟ, που κρατούσε σε λογικά επίπεδα τα τιμολόγια των ελέγχων, θα μπορέσουν πια τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ να ανεβάσουν τις τιμές αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες οχημάτων να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη…

Το θέμα έθεσε πρώτος ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, που καταδίκασε την πολιτική απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών για να μπορούν να αυξάνουν τα κέρδη τους οι ιδιωτικές εταιρίες. 

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Τσερπές, σημείωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα πρέπει να κινηθεί ώστε να επανέλθει στον έλεγχό του το ακίνητο του Δημόσιου ΚΤΕΟ, το οποίο είχε παραχωρηθεί από το Δήμο στο υπουργείο Μεταφορών με τον όρο ότι εκεί θα λειτουργεί ΚΤΕΟ. Ζήτησε μάλιστα σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για τις ενέργειές της προκειμένου να επιστραφεί το ακίνητο στο Δήμο. Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ ο κ. Τσερπές ανέφερε ότι το κλείσιμο έχει γίνει ουσιαστικά εδώ και δύο χρόνια, από τότε που η Περιφέρεια αποφάσισε ότι θα λειτουργεί για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων μόνο μία ημέρα την εβδομάδα.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος έδειξε πως έχει συμβιβαστεί με την απόφαση για το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ,  ενώ σημείωσε πως γνωρίζει ότι το οικόπεδο είχε παραχωρηθεί από το Δήμο.

Αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ, την εξυπηρέτηση των πολιτών και το κόστος στο οποίο υποβάλλονταν άφησε ο σύμβουλος της δημοτικής αρχής, Γιάννης Μπρατσιάκος. 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαδόπουλος, που είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, από την πλευρά του τόνισε ότι είναι πλήγμα και για τα ταξί το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ, διότι κάποιοι έλεγχοι δεν μπορούν να γίνουν από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, όπως επίσης ανέφερε ότι τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους ούτε στα αυτοκίνητα με πινακίδες άλλων κρατών. Ο κ. Παπαδόπουλος επίσης εκτίμησε ότι με το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα ανεβάσουν τις τιμές, ενώ για το προσωπικό του Δημόσιου ΚΤΕΟ ανέφερε ότι είναι άψογο και σημείωσε τη διαφωνία του με τους χαρακτηρισμούς που έκανε ο κ. Μπρατσιάκος. 

Μαύρη μέρα για τη Μεσσήνη χαρακτήρισε το κλείσιμο το Δημόσιου ΚΤΕΟ και ο επίσης ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Δουρούμης, σημειώνοντας πως πλέον η μόνη δημόσια υπηρεσία που έχει μείνει στην πόλη είναι τα ΕΛΤΑ, αν και σχολίασε ότι ίσως θα πρέπει και αυτή να φύγει ώστε η κοινωνική ομάδα που κυρίως εξυπηρετείται από αυτά να πηγαίνει να εξυπηρετηθεί στην Καλαμάτα για να γνωρίσει και αυτή η πόλη ποια είναι η πολιτιστική κατάσταση της συγκεκριμένης ομάδας, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Στ.Μ.