Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 01:00

Ο Θανάσης Πετράκος στα καμένα της Κυπαρισσίας

Ο Θανάσης Πετράκος στα καμένα της Κυπαρισσίας

ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Τα καμένα της Κυπαρισσίας επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος. Είπε ότι θα διεκδικήσει,...

...στη Βουλή, την αποζημίωση των πληγέντων, την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη λειτουργία βάσης εναέριων πυροσβεστικών μέσων στην Καλαμάτα…
Ο βουλευτής αρχικά πήγε στο Δημαρχείο, όπου ενημερώθηκε από το δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια και τους αντιδημάρχους Γιώργο Σαμπαζιώτη και Παναγιώτη Τσίγγανο. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κυπαρισσίας και συζήτησαν με τους πυροσβέστες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Αμέσως μετά επισκέφθηκαν τις καμένες αγροτικές εκτάσεις οπού ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής και τον κίνδυνο που αντιμετώπισε και η ίδια η πόλη, αφού η φωτιά λόγω των ισχυρότατων ανεμών έφθασε στα σπίτια.
Ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στην Βουλή και θα ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία πρώτον, να υπάρξει έγκαιρη εκτίμηση και καταγραφή όλων των ζημιών, δεύτερον, να ύπαρξη άμεση αποζημίωση των πληγέντων για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν και για την απώλεια της παραγωγής και για το φυτικό κεφάλαιο, η ζημιά του οποίου είναι πολύ σημαντική αφού χάθηκε ο παραδοσιακός ελαιώνας της πόλης τον οποίο το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε χαρακτηρίσει Μνημείο Της Φύσης και τρίτον, επιβάλλεται να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Μεσσηνία με προσωπικό, με μέσα καθώς και με εναέρια μέσα που πρέπει να εδρεύουν στο κρατικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς και να προβλεφθεί η αποζημίωση των εθελοντών για τα καύσιμα τους ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Τον Θανάση Πετράκο συνόδευσαν τα μελή της ΝΕ Μεσσηνίας Ιωάννα Μαραβελή, Μπάμπης Καλογερόπουλος και Τάκης Νασόπουλος.