Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 17:44

Απάντηση Αναστασόπουλου σε Νίκα: Στη Μεσσήνη ο δρόμος θα είναι ανοιχτός

Στη Μεσσήνη φωνάζουν από το 2008 για τα χαρακτηριστικά του δρόμου Στη Μεσσήνη φωνάζουν από το 2008 για τα χαρακτηριστικά του δρόμου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ 
Η πίεση που ασκεί ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου ο νέος δρόμος Καλαμάτας-Ριζόμυλου να είναι κλειστός σε όλο του το μήκος, πυροδότησε την αντίδραση του δημάρχου Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλου…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ 
Η πίεση που ασκεί ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου ο νέος δρόμος Καλαμάτας-Ριζόμυλου να είναι κλειστός σε όλο του το μήκος, πυροδότησε την αντίδραση του δημάρχου Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλου…

Ο Στάθης Αναστασόπουλος υποστηρίζει ότι έχει οριστικοποιηθεί και δεν αλλάζει ότι ο δρόμος, στα όρια του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μεσσήνης, δεν θα είναι κλειστός, γιατί αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε την ανάπτυξη της περιοχής του ούτε τους χρήστες του δρόμου.
Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση ο Στάθης Αναστασόπουλος, σημειώνει τα εξής: «Χαιρόμαστε που ένα έργο άκρως αναπτυξιακό όχι μόνο για το Δήμο Μεσσήνης αλλά και για όλο το Νομό βρίσκεται στην τελική ευθεία της υλοποίησης.
Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα για το θέμα της υλοποίησης του οδικού άξονα Ριζόμυλος - Καλαμάτα, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι εδώ και καιρό παρακολουθεί και γνωρίζει το θέμα των εξελίξεων της οριστικής πλέον μελέτης του έργου, ώστε να είναι δυνατή η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Πρόσφατα δε υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Δ/νσης Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) του Υπουργείου και του αναδόχου μελετητή.
Η ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων αλλά και το μελετητή της οριστικής μελέτης είναι ότι αυτή εκπονείται στα πλαίσια των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης και των απαιτήσεων της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Μεσσήνης.
Άλλωστε τα ανωτέρω αποτυπώθηκαν στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, η οποία είναι δεσμευτική από τον ανάδοχο της οριστικής μελέτης.
Καταφέραμε, μέσω των αποφάσεων μας, σημαντικές βελτιώσεις και τροποποιήσεις των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου εντός των ορίων του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μεσσήνης.
Στόχος μας είναι με την υλοποίηση του οδικού άξονα η εξυπηρέτηση των διερχομένων, η αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης της Μπούκας,  η ανοικοδόμηση της περιοχής πολεοδόμησης και η αξιοποίηση της τουριστικής ζώνης Μπούκας – Ανάληψης.
Σενάρια περί κλειστού τύπου δρόμου ανήκουν στο παρελθόν, η δημοτική αρχή Καλαμάτας προφανώς αναφέρεται στον τύπο του οδικού άξονα εντός των διοικητικών της ορίων».