Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 18:36

Πολύ καλή οικονομική ένεση για το Δήμο το Νησιώτικο πανηγύρι

Πολύ καλή οικονομική ένεση για το Δήμο το Νησιώτικο πανηγύρι

ΕΣΟΔΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ 
Θα προσεγγίσουν και ίσως ξεπεράσουν τα 115.000 ευρώ, τα έσοδα του Δήμου Μεσσήνης από το Νησιώτικο Πανηγύρι, το οποίο εξελίσσεται αρκετά καλά, παρά τις βροχερές παρενθέσεις. Δεν επωφελείται όμως μόνο ο Δήμος, αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής, ιδίως τα κέντρα της πλατείας…

Όπως μας είπε σήμερα ο πολιτικός υπεύθυνος για τα οικονομικά του πανηγυριού, αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρίστος Καρύδης, τα έσοδα φέτος υπολογίζεται ότι θα είναι πάνω κάτω όσα ήταν και πέρσι. Δηλαδή περίπου 100.000 ευρώ από την ενοικίαση των θέσεων και περίπου 15.000 ευρώ από το λούνα παρκ. Σημειώνεται ότι έσοδα έχει και η εκκλησία, περίπου 15.000 ευρώ, από θέσεις του πανηγυριού σε δικούς της χώρους. Συνολικά οι θέσεις του πανηγυριού είναι περίπου 500 και τόσο πέρσι όσο και φέτος ενοικιάστηκαν περίπου 450.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται, τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Καρύδης, στην τήρηση της νομιμότητας, γι’ αυτό και γίνονται συνεχείς έλεγχοι ώστε να μην καταληφθούν θέσεις χωρίς άδεια και πληρωμή.
Γενικά ο αντιδήμαρχος κ. Καρύδης τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη γενικότερη εξέλιξη του φετινού πανηγυριού.
Το πανηγύρι θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα το πρωί, με την εικόνα της Παναγίας στο Μοναστήρι του Βουλκάνου.
Στ.Μ.