Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 15:09

Καταγγέλλουν οι δημοτικοί υπάλληλοι το Δήμο Τριφυλίας για ξεπούλημα της καθαριότητας

Καταγγέλλουν οι δημοτικοί υπάλληλοι το Δήμο Τριφυλίας για ξεπούλημα της καθαριότητας

«ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ» 
Το Σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων θα πολεμήσει με κάθε τρόπο το ξεπούλημα της Υπηρεσίας Καθαριότητας από τη δημοτική αρχή Τριφυλίας, τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι «δεν θα περάσουν τα κουτοπόνηρα σχέδιά τους». Το Σωματείο καταγγέλλει ότι η σχετική απόφαση είναι απαράδεκτη, παράτυπη και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο των ιδιωτών…

Ειδικότερα, σε σχετική καταγγελία το Σωματείο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, υπογραμμίζονται τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Μεσσηνίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Τριφυλίας για τους παρακάτω λόγους:
1.Για την απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας που λήφθηκε στις 29-10-15 για εκχώρηση της Καθαριότητας σε ιδιώτες χωρίς να υπολογίζουν: α. την οικονομική ζημιά που θα προκαλέσουν στους δημότες του Δήμου και β.  τη ζημιά οικονομική και υπηρεσιακή που θα προκαλέσουν στους υπαλλήλους του Δήμου παρά τις ψεύτικες και απατηλές υποσχέσεις που δίνουν στο προσωπικό του Δήμου.
2.Την απαράδεκτη-παράτυπη και  σε κανένα σημείο τεκμηριωμένη μελέτη που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και η οποία δυστυχώς συντάχθηκε από υπάλληλο του Δήμου ο οποίος σύμφωνα με το Νόμο δεν έχει καμία αρμοδιότητα για υπογραφή της παραπάνω μελέτης. Μία μελέτη που έχει προσαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε το μόνο που εξυπηρετεί είναι το σχέδιο και η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας να ξεπουλήσει την καθαριότητα του Δήμου Τριφυλίας σε ιδιώτες.
3.Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ. Καλκαβούρα, που επιβεβαίωσε τις καταγγελίες που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας για αυταρχική συμπεριφορά,  κάνοντας φοβερές προσπάθειες για να μη μας δώσει το λόγο για να εκφράσουμε τις απόψεις μας στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου. Εκφράσεις όπως «είστε ετεροδημότες», «ποιος σας κάλεσε να έρθετε», «ήρθατε στην έδρα μας για φασαρίες» που ακούστηκαν από τον ίδιο όσο και από Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, δεν τιμούν τον θεσμό.
Κάνουμε γνωστό σε όλους τους παραπάνω, αν και το γνωρίζουν διότι έχουμε επισκεφτεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν το Δήμο Τριφυλίας, και μας εγγυούταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας ότι δεν έχει καμία πρόθεση για εκχώρηση της καθαριότητας, ότι το Δ Σ Εργαζομένων Ο. Τ. .Α Ν. Μεσσηνίας εκπροσωπεί τους εργαζομένους όλων των Δήμων του Ν. Μεσσηνίας, όσο και αν στενοχωριούνται γι αυτό.
Οι ψεύτικες υποσχέσεις τους στους εργαζόμενους, ότι αν μας αφήσετε να ξεπουλήσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς να διαμαρτύρεστε θα περάσετε καλά και δεν θα κουράζεστε δεν μας ξεγελούν.
Τους προειδοποιούμε ότι θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο την απαράδεκτη απόφαση ξεπουλήματος της καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας σε ιδιώτες που τόσο πολύ αγαπούν και στο τέλος να είναι σίγουροι ότι εμείς θα δικαιωθούμε και δεν θα περάσουν τα κουτοπόνηρα σχέδιά τους».