Κυριακή, 01 Μαϊος 2016 07:55

Παραδοσιακοί ιππικοί αγώνες στο Πλατύ για τον Άγιο Γεώργιο

Παραδοσιακοί ιππικοί αγώνες στο Πλατύ για τον Άγιο Γεώργιο

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Πιο αναβαθμισμένοι από κάθε προηγούμενη χρονιά, σε ό,τι αφορά την κατάσταση του ιπποδρομίου, το οποίο έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα με τα έργα που έγιναν από το Δήμο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα του Πάσχα, γιορτή του Αγίου Γεωργίου, οι παραδοσιακοί ιππικοί αγώνες στο Πλατύ. Θα τρέξουν δέκα ιπποδρομικά άλογα και έξι ντόπια και μιγάδες…

Οι ιππικοί αγώνες, που περιλαμβάνουν έξι αγώνες, υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, μετά τη εκκλησία για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.
Στην 1η ιπποδρομία θα τρέξουν τα άλογα Αθίρ Ντουμπάι, Καπετάν Γρηγόρης και Σπικ Μαριάννα.
Στη 2η τα Γιουσέιν Κόλτ, Έκυ και Μπρι Ρετέρν.
Στην 3η τα Τίμιος Γιάννης, Τσάρος, Κεσερά-σερά και Ινσάιντ Τρακ.
Στην 4η θα τρέξουν τα ντόπια και οι μιγάδες.
Και στην 5η ιπποδρομία θα αναμετρηθούν τα πρώτα άλογα κάθε προηγούμενης ιπποδρομίας.
Όπως μας ενημέρωσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάββας, ο οποίος έχει άλογα που συμμετέχουν στους παραδοσιακούς αγώνες του Πλατύ, «είναι όλα έτοιμα για αυτή τη σημαντική παραδοσιακή εκδήλωση. Έχουν μπει και προστατευτικά κιγκλιδώματα, ξύλινα, ώστε να μην εισέρχονται θεατές στον αγωνιστικό χώρο. Έχουν καθαριστεί οι χώροι των θεατών. Ο Δήμος Καλαμάτας θα παρίσταται με όλες τις υπηρεσίες του. Με την Υπηρεσία Καθαριότητας που θα βρέξει το ιπποδρόμιο ώστε το έδαφος να είναι μαλακό για τα άλογα. Με τη Δημοτική Αστυνομία που θα φροντίζει για την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Θα παραβρεθούν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας».
Σημειώνεται ότι σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ στους νικητές κύπελλα.
Τέλος επισημαίνεται ότι το ιπποδρόμιο στο Πλατύ αναβαθμίστηκε στο πλαίσιο έργου του Δήμου Καλαμάτας που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Leader με 128.000 ευρώ.
Στ.Μ.