Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 21:17

Να ψηφιστούν τα νέα μέτρα για να δημοπρατηθούν οι αναπλάσεις περιμένει ο δήμαρχος…

Να ψηφιστούν τα νέα μέτρα για να δημοπρατηθούν οι αναπλάσεις περιμένει ο δήμαρχος…

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 
Τη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και των άλλων μέτρων αναμένει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των μηχανικών και να δημοπρατηθούν τα έργα των αναπλάσεων, για τα οποία έχει συναφθεί δάνειο 5,3 εκατομμυρίων ευρώ…

Όπως δήλωσε, «τα μεγάλα έργα του Δήμου, που χρηματοδοτούνται από δάνειο, μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν δημοπρατηθεί. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες –είδατε τι συνέβη προχθές (σ.σ. δεν έγινε ο διαγωνισμός για την επισκευή της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής). Συνεννοούνται οι υποψήφιοι εργολήπτες και δεν μπαίνουν να δώσουν προσφορά. Πιστεύω ότι με την ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων θα ξεμπλοκαριστεί η σχετική διαδικασία και θα δημοπρατηθούν μέσα στο Μάιο».
Πρόκειται για έργα αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης (Ψαράκια), στην ανατολική όχθη του Νέδοντα, στην εκβολή του Άρι, για την επισκευή της παλιάς Καρδιολογικής Κλινικής ώστε να εγκατασταθούν δημοτικές και εθελοντικές δομές υγείας και πρόνοιας, για την δημιουργία γηπέδου στα Παλιάμπελα και για την εγκατάσταση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο των παλιών σφαγείων.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε ο διαγωνισμός για την επισκευή της παλιάς Καρδιολογικής, που δεν έγινε την περασμένη εβδομάδα, να διενεργηθεί στις 18 Μάη.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι κατά τους διαγωνισμούς των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το δάνειο «προσδοκούμε εκπτώσεις της τάξης του 30-40% ώστε να δημοπρατήσουμε άλλα 5-6 έργα από το συγκεκριμένο ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ. Βιαζόμαστε γιατί οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουλίου, εννοώ οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να έχουν συμβασιοποίηση τα έργα».
Στ.Μ.