Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 16:44

Ο δήμαρχος επιδιώκει συνάντηση με Πάνο Καμένο για το στρατόπεδο

Ο δήμαρχος επιδιώκει συνάντηση με Πάνο Καμένο για το στρατόπεδο

ΕΙΔΕ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ 
Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμένο, επιδιώκει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να ενημερωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά το στρατόπεδο. Χθες ο δήμαρχος συνάντησε τον πρώην υπουργό Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο συζήτησε για το πώς θα μπορούσε να αποτραπεί η ενδεχόμενη κατάργηση του στρατοπέδου…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι χθες με πρωτοβουλία του δημάρχου ο Παναγιώτης Νίκας συνάντησε τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ήταν «Υπουργός Εθνικής Άμυνας επί Κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, όταν επαναλειτούργησε το στρατόπεδο Παπαφλέσσα (2013), η λειτουργία του οποίου είχε διακοπεί το 2011, επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και υπουργίας Παναγιώτη Μπεγλίτη.
Είναι γνωστό ότι υπήρχε συνεχής και αρμονική συνεργασία μεταξύ του Δημάρχου Π. Νίκα και του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου για την επαναλειτουργία του στρατοπέδου, με την ομολογουμένως καθοριστική συμβολή του τότε Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.
Χθες συζητήθηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν όσον αφορά στην τύχη του στρατοπέδου Παπαφλέσσα και στις κακές προοπτικές που υπάρχουν, μετά όσα είπε στη Βουλή ο νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και κατόπιν της ανακοινώσεων που εκδόθηκε από το Υπουργείο. Ο Δήμαρχος ζήτησε τις απόψεις και την εμπειρία του κ. Παναγιωτόπουλου σχετικά με τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του θέματος.
Επιδιώκεται η άμεση συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο».