Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 17:29

«Πυρ κατά ριπάς» στο ΣΥΡΙΖΑ από τον Νικήτα Κακλαμάνη

Μ. Χρυσομάλλης, Αγ. Κωτσιόπουλος, Τ. Κατσίβελας, Π. Μαντάς, Ε. Ελειφέρη, Ν. Κακλαμάνης, Δ. Σαμπαζιώτης, Ι. Λαμπρόπουλος Μ. Χρυσομάλλης, Αγ. Κωτσιόπουλος, Τ. Κατσίβελας, Π. Μαντάς, Ε. Ελειφέρη, Ν. Κακλαμάνης, Δ. Σαμπαζιώτης, Ι. Λαμπρόπουλος

ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Ως δύναμη που θέλει να αλλοιώσει την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων, που γοητεύεται από την τρομοκρατία, που βεβηλώνει το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών, που θα οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική εξαθλίωση, περιέγραψε το ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ακραία πολωτική τοποθέτησή του, ο υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ., Νικήτας Κακλαμάνης, που περιοδεύει σήμερα στην Καλαμάτα.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ξεκίνησε το πρωί την περιοδεία του με επίσκεψη στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, ακολούθως πήγε στο Δημαρχείο και είχε συνάντηση με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, μετά επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, το Εργατικό Κέντρο και άλλους χώρους δουλειάς, ενώ το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σε κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη και φίλους του κόμματος.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Νικήτας Κακλαμάνης πλαισιώθηκε από τους επτά υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ. και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Περικλή Μαντά, υποστήριξε ότι το σοβαρότερο διακύβευμα των εκλογών είναι όχι η παραμονή στην ευρωζώνη ή η επιστροφή στη δραχμή αλλά η διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και υπόστασης των Ελλήνων. Όπως τόνισε, η εθνική ταυτότητα απειλείται από το ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι θα νομιμοποιήσει τους μετανάστες χορηγώντας τους ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και από την πρόθεση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα να έρθουν στην Ελλάδα και οι οικογένειες των μεταναστών για να μην είναι μόνοι τους. Αν συμβούν αυτά, είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης, τότε τα επόμενα χρόνια οι μουσουλμάνοι θα έχουν γίνει τόσοι πολλοί που θα έχουν ρυθμιστικό ρόλο για την εκλογή κυβέρνησης, ενώ ήδη, υπογράμμισε, στη Θράκη βγαίνουν μουσουλμάνοι δήμαρχοι που δηλώνουν Τούρκοι.
Όσον αφορά την τρομοκρατία, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι στο facebook του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά, Γιάννη Μηλιού, υπάρχει αναρτημένη αφίσα από την «πολιτιστική επανάσταση» του Μάο στην Κίνα. Τόνισε ότι η αφίσα αυτή, πέρα από τα μηνύματα βίας που στέλνει, προσβάλλει και το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών, επειδή κάπου απεικονίζεται και ο εσταυρωμένος. Επίσης, μίλησε για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αναγνωστόπουλο, που υπερασπίστηκε ως μάρτυρας τον αρχηγό της 17 Νοέμβρη στη δίκη της οργάνωσης, υπονοώντας ότι το κόμμα αυτό ούτε τη βία ούτε την τρομοκρατία καταδικάζει.
Για τα οικονομικά, ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι ο ίδιος, ως ευρωβουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης, σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά, είχε καταψηφίσει το ευρώ και την ΟΝΕ, τότε που το αείμνηστο στέλεχος του Συνασπισμού, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, είχε υπερψηφίσει. Ανέφερε ότι είχε καταψηφίσει, γιατί έβλεπε ότι το εγχείρημα της νομισματικής ένωσης, χωρίς οικονομική και πολιτική ένωση της Ευρώπης, θα αποτύγχανε. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σήμερα η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα ήταν τραγωδία και σχολίασε ότι, όταν ο ίδιος τασσόταν κατά της ΟΝΕ, κάποιοι τον κατηγορούσαν ως αντιευρωπαϊστή και εθνικιστή, οι οποίοι όμως σήμερα έχουν κρυφτεί και λένε τα ανάποδα από αυτά που έλεγαν.
Τέλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης κάλεσε να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία οι ψηφοφόροι που πήγαν σε άλλους συγγενείς πολιτικά χώρους και ειδικότερα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα άλλα γράφει στο πρόγραμμά του και άλλα λέει στους ψηφοφόρους, παραπέμποντας χαρακτηριστικά στο κεφάλαιο για την καταγγελία του μνημονίου, η οποία, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, θα γίνει αφού καταβληθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις και θεσπιστεί η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Στ.Μ.