Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 16:39

Σαμαράς, Καραμανλής, Κασαπίδης από τη Νέα Δημοκρατία στις καταστροφές

Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Γιώργος Κασαπίδης, Νατάσσα Κυριακοπούλου, Κώστας Καραμανλής, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Γιώργος Κασαπίδης, Νατάσσα Κυριακοπούλου, Κώστας Καραμανλής, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 
Ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν άμεσα να καταβάλουν αποζημιώσεις στους πληγέντες από τα καιρικά φαινόμενα που κατέστρεψαν περιουσίες και υποδομές, τόνισε ο τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, που με τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Κασαπίδη, και άλλα στελέχη του κόμματος περιόδευσαν σε σημεία της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και άλλων περιοχών στις οποίες σημειώθηκαν τεράστιες ζημιές. Ωστόσο, ο Κώστας Καραμανλής πρόσθεσε ότι για να αξιοποιηθούν τα προγράμματα αυτά πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών…

Περιοδεία σε περιοχές που επλήγησαν έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Σαμαράς.
Οι Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Κασαπίδης, η Νατάσσα Κυριακοπούλου, πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. που τους συνόδευσε και άλλα στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν τον Άγιο Φλώρο, τον εθνικό δρόμο, τη Βαλύρα, το Δημαρχείο όπου ενημερώθηκαν από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, το Δημαρχείο της Μεσσήνης όπου ενημερώθηκαν από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, το Διοικητήριο όπου ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, τη ΣΥΚΙΚΗ και άλλες περιοχές.
Όπως τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, η Ν.Δ. διαμόρφωσε μια πλήρη εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής και σημείωσε ότι κατά την άποψή του τρία είναι τα άμεσα θέματα: Η αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων που αφορούν το ανθρώπινο στοιχείο, δηλαδή οι αποκαταστάσεις σε σπίτια, επιχειρήσεις κ.λπ, η επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το οποίο έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί οι πτήσεις και η περιοχή να κινδυνεύει να χάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες περίπου 7.000 επισκέπτες καθώς και η λήψη των απαιτούμενων μέτρων ώστε να μην υπάρχουν ανάλογες καταστροφές στο άμεσο μέλλον. Ο τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πάντως, σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο, ότι είδε να καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια από την Πολεμική Αεροπορία, την Περιφέρεια και το Δήμο, ώστε το αεροδρόμιο να επαναλειτουργήσει. Σε σχέση με την αναγκαιότητα να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστροφές στο μέλλον ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι οι δήμαρχοι που συνάντησε έχουν προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει.
Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι το κλιμάκιο της Ν.Δ. ήρθε στην περιοχή για να ενημερωθεί και όχι για να κάνει κομματική πολιτική επάνω στις λάσπες. Πρόσθεσε ότι η κομματική αντιπαράθεση αυτές τις ώρες δεν είναι προοδευτική πολιτική και πως είναι θέμα επόμενης φάσης η αναζήτηση ευθυνών για ό,τι συνέβη.
Ο Γιώργος Κασαπίδης σημείωσε από την πλευρά του ότι οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή είναι τεράστιες. Ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τους ίδιους τους παραγωγούς αλλά και από τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, ο οποίος του μίλησε για τις φοβερές καταστροφές σε θερμοκήπια και άλλες καλλιέργειες στην Τριφυλία. Ο κ. Κασαπίδης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσα από το κοινοβουλευτικό της ρόλο, τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να υποστηριχθούν οι πληγέντες γιατί μέσα σε αυτή την κρίση οι συνέπειες από τις καταστροφές μπορούν να οδηγήσουν τους παραγωγούς σε οικονομική ζημιά που δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Στ.Μ.