Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 17:22

«Πράσινο» στην επιχείρηση Αθανασίου για το παλιό καφενείο «Μούστου»

«Πράσινο» στην επιχείρηση Αθανασίου για το παλιό καφενείο «Μούστου»

ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Θέμα ημερών είναι η παράδοση του κτηρίου Λυκούργου Σκιά, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στην επιχείρηση Αθανασίου. Είναι το κτήριο για το οποίο έχουν γίνει μεγάλες μάχες στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της απόπειρας του Δήμου να κάνει έξωση στους αδελφούς Μπακόγιωργα, που λειτουργούσαν το παραδοσιακό καφενείο «Μούστου» και οι οποίοι τελικά έφυγαν μόνοι τους, αλλά και λόγω της απερίγραπτης δήλωσης του δημάρχου, ότι «ο χώρος αυτός δεν ήταν για να απλώνουν τα πόδια τους οι υπερήλικες»!

Όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, η Επιτροπή Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών ενέκρινε τις διαγωνιστικές διαδικασίες, στις οποίες προέβησαν η δημοτική αρχή με τα αρμόδια όργανα, για την ανάδειξη νέου μισθωτή, που είναι η επιχείρηση Αθανασίου.
Προηγουμένως είχε ζητήσει ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, που υποστήριξε ότι εξαιτίας των ενεργειών της δημοτικής αρχής έχουν χαθεί μέχρι τώρα μισθώματα ύψους περίπου 70.000 ευρώ.
Ένα ποσοστό των εσόδων από την εκμετάλλευση των ακινήτων διατίθεται για υποτροφίες αριστούχων νεοεισαχθέντων φοιτητών.
Στις υποτροφίες αυτές αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Σώματος, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Ανδρεάκος. Κάλεσε τη δημοτική αρχή να απευθυνθεί στους διευθυντές των σχολείων, ώστε να ενημερώσουν έναν προς έναν τους ενδιαφερόμενους μαθητές που πρόκειται να εισαχθούν στα κρατικά πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με τη διαθήκη του Λυκούργου Σκιά, οι υποτροφίες θα έπρεπε να προσφέρονται σε άπορους αριστούχους νεοεισαχθέντες φοιτητές, ωστόσο πέρσι διαπιστώθηκε ότι τις υποτροφίες πήραν φοιτητές που δεν προέρχονταν από άπορες οικογένειες. Η εξήγηση που είχε δοθεί ήταν ότι οι διευθυντές των σχολείων δεν είχαν ενημερώσει επαρκώς τους μαθητές και έτσι οι άποροι δε γνώριζαν για αυτό το ευεργέτημα ώστε να υποβάλουν την αίτησή τους.
Στ.Μ.