Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 18:18

Απόπειρα πυρπόλησης απορριμματοφόρου, ενώ μάζευε ανακυκλώσιμα!

Απόπειρα πυρπόλησης απορριμματοφόρου, ενώ μάζευε ανακυκλώσιμα!

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Ενώ η πυρπόληση πλαστικών κάδων ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζεται, σήμερα νωρίς το πρωί σημειώθηκε ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό. Άγνωστοι έριξαν φωτοβολίδα στη «βαρέλα» απορριμματοφόρου την ώρα που μάζευε ανακυκλώσιμα, με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά!

Ο οδηγός και το πλήρωμα του απορριμματοφόρου αντέδρασαν άμεσα, πήραν τον πυροσβεστήρα του οχήματος, που ευτυχώς δούλεψε και έσβησαν τη φωτιά πριν καεί το όχημα. Για την αποτροπή της μεγάλης καταστροφής συνέβαλε και η τύχη, αφού η φωτοβολίδα έπεσε στην είσοδο της «βαρέλας», έξω από το «μαχαίρι» που απομονώνει το χώρο με τα συσσωρευμένα απορρίμματα.
Το συμβάν έγινε στη συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Ύδρας, περίπου στις 5.30 το πρωί. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι «παπάκι» πλησίασαν το απορριμματοφόρο και έριξαν τη φωτοβολίδα χωρίς να σταματήσουν και χωρίς το πλήρωμα του οχήματος και ο οδηγός να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά τους ή τον αριθμό της μηχανής.
Αμέσως ενημερώθηκε η Άμεση Δράση, η Ασφάλεια Καλαμάτας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Στο Δήμο Καλαμάτας επικρατεί μεγάλη ανησυχία, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι συνέχεια του εμπρησμού κάδων ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία της πόλης. Το τελευταίο διάστημα έχουν καεί περισσότεροι από εκατό μπλε κάδοι, ωστόσο στοιχεία για τους δράστες δε φαίνεται να έχει συλλέξει η αστυνομία.
Στ.Μ.