Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 23:17

Δριμύς ο Νίκος Παππάς κατά Μητσοτάκη, Σαμαρά, Σόιμπλε, ΔΝΤ

Δριμύς ο Νίκος Παππάς κατά Μητσοτάκη, Σαμαρά, Σόιμπλε, ΔΝΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Σφοδρή επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο υπουργός Νίκος Παππάς, μιλώντας το βράδυ σε πολιτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ (και τους ΑΝΕΛ). Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εξαπέλυσε βέλη κατά του προέδρου της Ν.Δ. για τη στάση του υπέρ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κατά των συμφερόντων της χώρας, για την εφημερίδα της οικογένειας του «Κήρυκας Χανίων» («Κήρυκα Δανείων» τον αποκάλεσε χαρακτηριστικά»), για τις ασάφειες στη δήλωση «πόθεν έσχες», για την υπόθεση Siemens. Σε ό,τι αφορά το αν θα επιβληθούν νέα μέτρα σε βάρος των πολιτών ο Νίκος Παππάς είπε ότι «δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση για περαιτέρω λιτότητα», ενώ με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών…

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η χώρα έχει μπει στη φάση της σταθεροποίησης και της ανάκαμψης, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό το αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι, εκτός «από κάποιους εταίρους μας οι οποίοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα ότι μια αριστερή προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα βγάζει τη χώρα από την κρίση». Επιπλέον είπε, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν αναγνωρίζουν ότι η χώρα ανακάμπτει και «κάποιοι εμπαθείς αντιπολιτευόμενοι, οι οποίοι ακόμα και στο εξωτερικό αρνούνται πεισματικά να βάλουν έστω και μια φορά τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος και φοράνε τη φανέλα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου». Επίσης για τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο υπουργός τόνισε ότι οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τους χαριστικούς όρους με τους οποίους δανειοδοτήθηκε η εφημερίδα της οικογένειάς του «Κήρυκας Χανίων», όπως και για τη δήλωση «πόθεν έσχες», ενώ σε ότι αφορά τις συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες με την καγκελάριο της Γερμανίας και τον υπουργό Οικονομικών αναρωτήθηκε «αν συζήτησε άραγε με την κ. Μέρκελ και με τον κ. Σόιμπλε για τον κ. Χριστοφοράκο και τον κ. Καράβολα. Μάλλον δεν…».
«Η χώρα βαδίζει συντεταγμένα προς την ομαλότητα, κερδίζει συμμάχους, πείθει και θα συνεχίσει για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης για την οποία μπορεί ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα πολιτικής συμφωνίας να γίνει στο Eurogroupτης Δευτέρας», ανέφερε ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε το βράδυ στην εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Untitled-10.jpgΕπισήμανε μάλιστα ότι το 2016 η Ελλάδα κατέγραψε ανάπτυξη 0,3-0,4%, πλεόνασμα άνω του 2% τη στιγμή που ο στόχος ήταν στο 0,5%. Επίσης είπε ότι από την αρχή του 2015 μέχρι τώρα έχει αυξηθεί η απασχόληση με 230-240.000 θέσεις εργασίας, έχει αυξηθεί η βιομηχανική παραγωγή  κατά 2,3%, τη στιγμή που, όπως τόνισε, ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι στο 0,6%. Επιπροσθέτως σημείωσε ότι οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 12%, οι επενδύσεις κατά 10% ενώ και ο τουρισμός πάει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να έχει αντίστοιχη αύξηση με την περσινή.
«Δεν θα έρθουμε εμείς ποτέ να μιλήσουμε για successstory, αλλά, όπως δεν θα ακούσετε τα υπερφίαλα, δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να επαναλαμβάνουμε και να επιμένουμε ότι η χώρα σταθεροποιείται και αναπτύσσεται. Και αυτό δεν μπορεί παρά να το βλέπει όλος ο κόσμος», τόνισε ο πρωτοκλασάτος υπουργός.
Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι πρέπει να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα της σταθεροποίησης της χώρας «όχι μόνο όσοι εντός της Ελλάδας εύχονταν την καταστροφή αλλά και όσοι εκτός Ελλάδας θέλουν μια καινούργια αποτυχία για να μπορέσουν να κατηγορήσουν συλλήβδην το ελληνικό πολιτικό σύστημα ότι δεν έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να βγάλει μία κοινωνία από την κρίση. Και εννοώ βεβαίως τους συντηρητικούς κύκλους του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, οι οποίοι υποτάσσουν στον πολιτικό ανταγωνισμό τον πολιτικό τους λόγο και δεν διστάζουν να πάρουν και διαζύγιο από την πραγματικότητα για να εξυπηρετήσουν ακριβώς αυτές τις πολιτικές σκοπιμότητες».
Untitled-7.jpgΚατά τη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για «πολιτική εμμονή» στη λήψη μέτρων «για να γουστάρουμε. Συγνώμη για την έκφραση αλλά πραγματικά έχουμε μια θέση η οποία διατυπώνεται εν είδη πολιτικής εμμονής. Έχει κάποιες εκτιμήσεις το ΔΝΤ αλλά οι εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών έρχονται να επιβεβαιώσουν την καλή πορεία και δεν θα υπάρξει περαιτέρω λιτότητα. Δεν πρέπει, δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση και να σταματήσουν να παίζουν ορισμένοι. Υπάρχει η βοούσα πραγματικότητα η οποία αναμετρώμενη με τις πολιτικές τους σκοπιμότητες θα επικρατήσει. Απλά και καθαρά».
Ο Νίκος Παππάς και κατά την ομιλία του στο αμφιθέατρο και κατά τη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση για την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων και κυρίως για τους 700.000 δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης, για τη 13η σύνταξη που καταβλήθηκε πριν από τα Χριστούγεννα κ.λπ
Για τον Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός ανέφερε ότι με την πολιτική που εφάρμοσε κατάντησε τη χώρα «τυφλό παρακολούθημα των πολιτικών προτεραιοτήτων της γερμανικής ηγεσίας». Είπε επίσης ότι ο Αντώνης Σαμαράς υιοθέτησε την ακροδεξιά και την έβαλε στη βιτρίνα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε την ακροδεξιά στη διοίκηση του κόμματός του.
Εκτενή αναφορά έκανε ο Νίκος Παππάς στα θέματα της διαπλοκής των καναλιών και γενικότερα της ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε τη μάχη «με αυτό το πολυπλόκαμο σύστημα εξουσίας που δεν άφηνε την Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά». Τόνισε ότι με σκανδαλώδεις διαδικασίες το πολιτικό σύστημα ευνοούσε ασύστολα καναλάρχες και εκδοτικούς οργανισμούς, ενώ αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση, συνέχισε, έσπασε αυτό το απόστημα και έβαλε και τους καναλάρχες να πληρώσουν τέλη και φόρους που ποτέ δεν είχαν πληρώσει γιατί οι προηγούμενοι κυβερνώντες δεν εφάρμοζαν τη σχετική νομοθεσία.
Για τις δημοσκοπήσεις ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «εάν πιστεύαμε τις δημοσκοπήσεις έπρεπε να έχει νικήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα και η Ν.Δ. το Γενάρη και το Σεπτέμβρη. Εύχομαι καλή τύχη σε αυτούς που πιστεύουν τα νούμερα που παρουσιάζουν οι κατ’ ομολογία πολιτικά προσανατολισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Γιατί υπάρχει τηλεοπτικό σταθμός, ο ιδιοκτήτης του οποίου ομολόγησε ότι έχει σαφή πολιτικό προσανατολισμό κατά παράβαση της Συνταγματικής πρόβλεψης για υποχρέωση ισότιμης προβολής των απόψεων. Άρα λοιπόν μας απασχολούν οι δημοσκοπήσεις όσο λίγο έχουν σχέση με την αλήθεια. Λίγο, πολύ λίγο, και νομίζω ότι υπερτιμάται και η δυνατότητά τους να δημιουργήσουν κλίμα».
Untitled-8.jpgΤέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε: «Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών πάνε χέρι χέρι με αυτού του τύπου τις εντός εισαγωγικών δημοσκοπήσεις, οι οποίες προσπαθούν και νομίζουν ότι θα διαμορφώσουν ένα κλίμα τετελεσμένων. Θα τους ευχηθώ καλή τύχη. Ας κάτσουν να κοιμηθούν με τις δημοκοπήσεις αυτές. Όταν έρθει η ώρα θα ξυπνήσουν με εκλογικά αποτελέσματα τα οποία θα τους βάλουν ξανά στη θέση της αντιπολίτευσης. Δεν είναι δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς γιατί καίγονται να γίνουν εκλογές. Καίγονται γιατί θα υπονομευτεί θεμελιακά το αφήγημά τους ότι αυτή η κυβέρνηση θα κατέστρεφε τη χώρα. Διότι αυτή η κυβέρνηση ξελασπώνει τη χώρα, τη βγάζει με κόπο καθημερινό από την κρίση στην οποία τη βυθίσανε. Και βεβαίως έχουν και ένα άλλο άγχος. Το άγχος των μεγάλων υποθέσεων. Των υποθέσεων της Novartis, του Κήρυκα Χανίων, της Siemens, της δίκης που ξεκινάει σε λιγότερες από δέκα ημέρες. Είναι ένα πλέγμα καημών αυτό το οποίο καθοδηγεί το μίσος ορισμένων απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση και την αδημονία τους για να γίνουν εκλογές».
Στ.Μ.