Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 12:57

Σωματεία οργανώνουν κινητοποιήσεις ενόψει της συμφωνίας για τα νέα βαριά μέτρα

Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Αντώνης Κυριακόπουλος Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Αντώνης Κυριακόπουλος

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟΨΕ, ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ 
Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα για τις 7 Απρίλη, ημέρα που αναμένεται ότι θα συνεδριάσει το eurogroup για τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνήσει η συγκυβέρνηση με τους θεσμούς, διοργανώνουν σωματεία της Καλαμάτας. Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης καλούνται απόψε σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Σωματεία της περιοχής. «Μας κοροϊδεύουν, η όποια ανάπτυξη έρθει θα πατάει στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή», τόνισαν, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι των Σωματείων που διοργανώνουν το συλλαλητήριο και προσκαλούν στην αποψινή σύσκεψη…

Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και ο γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αντώνης Κυριακόπουλος.
«Στις 7 Απρίλη η συγκυβέρνηση με τους θεσμούς θα πάρουν την απόφαση για τα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, για τη νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων με νέες μειώσεις στο εισόδημα, με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, με μείωση του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ. Διαπραγματεύονται ακόμη και να βάλουν χέρι στον συνδικαλιστικό νόμο», τόνισε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, που πρόσθεσε ότι στο εργατικό κίνημα υπάρχουν δύο διαφορετικές γραμμές, «αυτή της υποταγής των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που συνδιαλέγονται με την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και διαπραγματεύονται τα μέτρα και εκείνη του αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική και μονοπωλιακή εκμετάλλευση».
Τέλος, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισε ότι το ταξικό κίνημα δεν τρέφει αυταπάτες και γνωρίζει ότι η συγκυβέρνηση με τους θεσμούς θα περάσουν και τα νέα μέτρα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός ώστε οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν και να αντιστρέψουν τους συσχετισμούς».
Ο Αντώνης Κυριακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πίεση και των άλλων αστικών κομμάτων, της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ κ.λπ, επιδιώκουν να κλείσουν τη δεύτερη αξιολόγηση, που περιλαμβάνει ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και σε όσα ήδη τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων και των άνεργων». Υπογράμμισε ότι «απέναντι σε αυτή την επίθεση χρειάζεται να δυναμώσει η εργατική και λαϊκή αντίσταση, να δυναμώσει ο ταξικός αγώνας», ενώ ανακοίνωσε ότι το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων καλεί σε πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα στις οχτώ στο Εργατικό Κέντρο για ενημέρωση των συναδέλφων.
Τέλος, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παζαρεύει το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων καλλιεργώντας ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, από την οποία θα είναι τάχα ωφελημένοι όλοι και η πλουτοκρατία και ο λαός. Για τους εργαζόμενους ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος, όποτε κι αν το φέρουν. Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, την άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή. Περιλαμβάνονται στο 3 ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και στηρίζει ο Λεβέντης».
Στ.Μ.