Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 11:25

Δήμαρχοι Μεσσηνίας-Πάνος Σκουρλέτης: "Καταδικασμένοι" να συνεργαζόμαστε

Γιώργος Τσώνης, Πάνος Σκουρλέτης, Παναγιώτης Νίκας, Παναγιώτης Κατσίβελας, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γιάννης Μαραμπέας και Δημήτρης Καφαντάρης Γιώργος Τσώνης, Πάνος Σκουρλέτης, Παναγιώτης Νίκας, Παναγιώτης Κατσίβελας, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γιάννης Μαραμπέας και Δημήτρης Καφαντάρης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
«Έχουμε καθήκον να συνεργαστούμε θεσμικά», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση. Στο ίδιο πλαίσιο και ο υπουργός απάντησε στο δήμαρχο ότι «είμαστε “καταδικασμένοι” να συνεργαζόμαστε, με τις διαφορετικές οπτικές που έχουμε». Το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, είχαν συνεργασία στο Δημαρχείο της οδού Αριστομένους της Καλαμάτας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι του Νομού αλλά και γενικότερα για την αυτοδιοίκηση, ενόψει μάλιστα και της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που ο Πάνος Σκουρλέτης έχει αναγγείλει ότι θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα…

Ειδικότερα, με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό είχαν συνεργασία οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας. Παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

SKOURLETHS-NIKAS-XARITSHS-30-09-17.jpg
Αλέξης Χαρίτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Παναγιώτης Νίκας
«Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα με το υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει κάθε διάθεση συνεννόησης, συναντίληψης, συνεργασίας, ώστε να πάμε ένα βήμα μπροστά», ανέφερε ο δήμαρχος στον υπουργό και συνέχισε: «Η αυτοδιοίκηση ασφαλώς έχει σημαντικά ζητήματα και προβλήματα. Μπορώ να πω ότι σημαντικότερα προβλήματα έχουν οι μικρότεροι Δήμοι σε σχέση με εμάς τους μεγαλύτερους. (…) Έχουμε καθήκον θεωρώ να συνεργαστούμε θεσμικά και να φτάσουμε σε έναν κοινό τόπο, διότι τελικώς τον ίδιο λαό υπηρετούμε όλοι και πρέπει να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Από την πλευρά του ο υπουργός απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό το οποίο έχουμε κατακτήσει ανάμεσά μας είναι ένας ειλικρινής διάλογος, στον οποίο χωρούν όλα χωρίς να ωραιοποιούμε καταστάσεις, βάζοντας τα προβλήματα πάνω στο τραπέζι, προσπαθώντας με τα μέσα που διαθέτουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί».

Ο υπουργός τόνισε ότι πράγματι υπάρχουν δυσκολίες σημείωσε όμως αυτές δεν πρέπει να αναστέλλουν την προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Ανέφερε δε ότι «σε αυτό τον τομέα θεωρώ ότι έχουμε δώσει καλά δείγματα γραφής ως κυβέρνηση».

Ακόμη, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: «Αυτό το οποίο νομίζω ότι θα αναγνωριστεί από όλους είναι ότι μπορούμε και μιλάμε με τον ίδιο ειλικρινή τρόπο, χωρίς διακρίσεις με τον οποιοδήποτε δήμαρχο. Είμαστε από την ίδια πλευρά, ο πολίτης περιμένει από όλους να λυθούν τα προβλήματά του, την κυβέρνηση, την περιφέρεια, το Δήμο».
Στ.Μ.