Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 19:26

Κινητοποίηση στα δικαστήρια: "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"

Κινητοποίηση στα δικαστήρια: "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Η κυβέρνηση και οι δανειστές θέλουν να υφαρπάξουν τη λαϊκή περιουσία αλλά ο λαός δεν θα τους επιτρέψει να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, τόνισαν το μεσημέρι, σε κινητοποίηση, έξω από τα δικαστήρια, κατά των πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων εργαζομένων, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Καλαμάτας. Δήλωσαν επίσης ευχαριστίες προς όσους συμβολαιογραφικούς συλλόγους και συμβολαιογράφους της χώρας έχουν αποφασίσει να απέχουν από τους πλειστηριασμούς, ενώ επέκριναν τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς, Γιώργο Ρούσκα, σχολιάζοντας ότι πήγε στους δανειστές «σαν βρεγμένη γάτα» για να πάρει εντολές, συνεργώντας ουσιαστικά στην απόπειρα υφαρπαγής της λαϊκής περιουσίας…

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έκαναν δηλώσεις οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Κώστας Κρόμπας και Θανάσης Πετράκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» Παναγιώτης Κάτσαρης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή» Θόδωρος Μπρεδήμας.

Ο κ. Κρόμπας, αφού συνεχάρη όσους συμβολαιογραφικούς συλλόγους αποφάσισαν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς, συμβατικούς και ηλεκτρονικούς, μέχρι τις 31 Γενάρη του 2018, προέβλεψε ότι αυτή η αποχή «θα προκαλέσει μια επίσπευση των νομοθετικών αλλαγών από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί εντός του έτους, δεδομένου ότι η πραγματοποίηση πλειστηριασμών εντός του έτους είναι προαπαιτούμενο από τους δανειστές. Ό,τι και αν γίνει όμως, το κίνημα είναι αποφασισμένο να σταματήσει τους πλειστηριασμούς».

PLEISTHRIASMOI-AFTAPATES-DIKASTHRIA-25-10-17.jpgΣε ό,τι αφορά τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς στη συνάντηση με τους δανειστές ο κ. Κρόμπας σχολίασε: «Είναι λυπηρό ότι οι εκπρόσωποι ενός από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς συλλόγους της χώρας πήγαν σαν «βρεγμένες γάτες» στο «Hilton» όπου ήταν οι εκπρόσωποι των δανειστών, έλαβαν σαφείς και αυστηρές εντολές και τις μεταβίβασαν στα μέλη τους. Δεν θα έπρεπε καν να πάνε για να συνεργήσουν στην υφαρπαγή της περιουσίας του κόσμου. Από το έγγραφο του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου μπορείτε να δείτε ότι οι δανειστές στην ουσία διατάσσουν τους συμβολαιογράφους όλους να λάβουν μέρος στους πλειστηριασμούς και ζητούν από τον πρόεδρο να «φακελώσει» τους συναδέλφους του, αναφέροντας ποιοι απέχουν, ενώ στο τέλος λένε ότι έστω και με έναν συμβολαιογράφο στη χώρα –αυτό θα είναι το τραγικότερο όλων- οι πλειστηριασμοί θα γίνονται».

Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε από την πλευρά του ότι, όπως προκύπτει από το έγγραφο του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς, «η κυβέρνηση μαζί με τους δανειστές επιδιώκουν να επιταχύνουν πάρα πολύ τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και με πραξικοπηματικό τρόπο.

Κατά τα άλλα σχολίασε ότι αποτελεί νίκη για το κίνημα το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι αποφάσισαν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς. Εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της Επιτροπής στους 19 αγωνιστές από την Αργολίδα, οι οποίοι διώκονται, όπως σημείωσε, «όχι επειδή έκαναν κάποιο έγκλημα αλλά γιατί υπεράσπισαν τη λαϊκή περιουσία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να μην γίνει ποτέ αυτή η δίκη». Τέλος απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής του κόσμου στο συλλαλητήριο κατά της υφαρπαγής λαϊκής περιουσίας που θα γίνει στις 4 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Ο Παναγιώτης Κάτσαρης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ «βάζοντας χέρι και με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τη λαϊκή κατοικία να περάσει στα χέρια των μεγαλοκαρχαριών, του μεγάλου κεφαλαίου, των αρπαχτικών. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, καλούμε όλο το λαό να αντισταθεί».

Τέλος ο Θόδωρος Μπρεδήμας είπε ότι η δημοτική του παράταξη «ενώνει τη φωνή της με όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ταυτόχρονα διαμαρτύρεται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των τραπεζών, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αφαιρέσουν τα σπίτια τα οποία οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει με μεγάλο κόπο. Δηλώνουμε ότι πάντοτε θα παριστάμεθα σε όλες τις διαδηλώσεις και θα είμαστε κοντά στην Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα, την οποία συγχαίρουμε για τον αγώνα που άρχισε και ευχόμεθα ότι θα ευοδωθεί με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Στ.Μ.