Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 13:04

Δημόπουλος-Μπουζιάνης απεσταλμένοι του Δήμου στην Κίνα για επενδύσεις

Δημόπουλος-Μπουζιάνης απεσταλμένοι του Δήμου στην Κίνα για επενδύσεις

ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΓΙΓΑΝΤΟΥΠΟΛΗ ΣΙΑΝ 
Στην πόλη της Κίνας Σιαν, με την οποία έχει αδελφοποιηθεί η Καλαμάτα, θα ταξιδέψουν στις αρχές Δεκέμβρη οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δημόπουλος και Παύλος Μπουζιάνης, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τον προσκεκλημένο Δήμο Καλαμάτας στο «1st Greek Investment Forum»...

Πρόκειται για μια σημαντική επιχειρηματική εκδήλωση, δεδομένου ότι μετά την επιλογή της Ελλάδας, από την Κίνα, ως χώρας πύλης εισόδου της στην Ευρώπη, σχεδιάζεται η υλοποίηση στη χώρα μας πολλών επενδύσεων μικρού και μεσαίου κεφαλαίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας στο φόρουμ θα καταθέσουν προτάσεις για την ανάπτυξη επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών στους τομείς του αγροδιατροφικού τομέα και του τουρισμού. Ειδικότερα, οι αντιδήμαρχοι θα δείξουν ότι ο Δήμος προσφέρεται να υποστηρίξει, θεσμικά, εμπορικές συνεργασίες για την εξαγωγή στην Κίνα προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της Μεσσηνίας, ενώ θα επιδιώξει να καταστεί η Μεσσηνία ένας από τους τουριστικούς προορισμούς των Κινέζων στην Ελλάδα.

Ο Δήμος έχει προσκληθεί στο φόρουμ λόγω της ιδιότητάς του ως αδελφοποιημένης περιοχής με την πόλη Σιάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανζί, πόλη με πληθυσμό 10.000.000 κατοίκων καθώς και περιοχή αφετηρίας των κινεζικών προϊόντων που ταξιδεύουν, από την ξηρά, για τη Δύση. Είναι επίσης η πόλη του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου του πήλινου στρατού.

Στο φόρουμ θα συμμετέχουν κυβερνητικοί παράγοντες των δύο χωρών και 200 με 250 εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων που έχουν προχωρήσει το σχεδιασμό τους για την υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα σε τομείς όπως οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας, ο τουρισμός και η αγορά ακινήτων, ο αγροδιατροφικός τομέας.

Θα ακολουθήσει, έπειτα από έξι μήνες περίπου, επίσκεψη εκπροσώπων των Κινέζων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, για τη συνέχεια της επιχειρηματικής εκδήλωσης στη Σιάν.

Το φόρουμ διοργανώνουν οι φορείς Belt and Road Associates, China Association for International Economic Cooperation, που είναι οργανισμός του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας καθώς και η κυβέρνηση της Σιαν.
Στ.Μ.