Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 16:04

Δεύτερη και τελευταία ανάρτηση της πράξης εφαρμογής της Κηπούπολης

Δεύτερη και τελευταία ανάρτηση της πράξης εφαρμογής της Κηπούπολης

ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΗ
Την Τρίτη του Πάσχα ξεκινάει η δεύτερη και τελευταία ανάρτηση της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης της Κηπούπολης, η οποία θα διαρκέσει 15 ημέρες. Αμέσως μετά μελέτη και ενστάσεις θα σταλούν στην Περιφέρεια ώστε να ακολουθήσει η κύρωση από τον περιφερειάρχη. Επιπλέον, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα η αρμόδια για τα πολεοδομικά θέματα αντιδήμαρχος,  Παναγιώτη Ντίντα, κάλεσε τους ιδιοκτήτες γης ή τους εκπροσώπους τους στην Κηπούπολη να βρίσκονται στις ιδιοκτησίες τους στις 23 Απρίλη, ώστε να υποδείξουν τα όριά τους στο αρμόδιο συνεργείο του Δήμου. Η αντιδήμαρχος επέμεινε ότι η 23 Απρίλη είναι η μοναδική ημέρα για την υπόδειξη ορίων και τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα έχουν δυνατότητα υποβολής τυχόν ενστάσεων…

«Από την Τρίτη του Πάσχα ξεκινάει η δεύτερη ανάρτησης της πράξης εφαρμογήςτ ης Κηπούπολης. Θα μείνει αναρτημένη για 15 ημέρες και στο διάστημα αυτό όλοι οι ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα στη συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει ν ενημερωθούν για το τι προβλέπεται στην πράξη. Επίσης δίνεται η δυνατότητα για ενστάσεις», σημείωσε ειδικότερα η αντιδήμαρχος κ. Ντίντα.

Σε ό,τι αφορά την υπόδειξη των ορίων τόνισε: «Στις 23 Απριλίου είναι η ημερομηνία όπου, οι ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα, τα οποία βρίσκονται στην πολεοδομική περιοχή της κηπούπολης και γειτνιάζουν με το παλιό σχέδιο πόλης, όπου θα γίνουν πράξεις αναλογισμού, έχει οριστεί από την Υπηρεσία μας προκειμένου οι ιδιοκτήτες να κάνουν υπόδειξη ορίων. Σημειώνεται αυτή η ημερομηνία γιατί σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι η μοναδική μέρα στην οποία θα έρθουν τα συνεργεία του Δήμου προκειμένου οι ιδιοκτήτες να υποδείξουν τα όριά τους και η συγκεκριμένη διαδικασία δεν προβλέπει ενστάσεις. Άρα αν κάποιος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να είναι εκεί προκειμένου να υποδείξει τα όρια θα πρέπει να ορίσει κάποιον εκπρόσωπό του».  

Μετά την ανάρτηση της πράξης εφαρμογής, συνέχισε η αντιδήμαρχος, «οι ενστάσεις με τη μελέτη θα διαβιβαστούν στην Περιφέρεια προκειμένου να γίνει η κύρωσή της. Δεν προβλέπεται άλλη διαδικασία ανάρτησης, είναι το τελικό στάδιο πριν την κύρωση από τον περιφερειάρχη».
Στ.Μ.