Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 22:16

“Πολύφερνος” ο Αλέξης Χαρίτσης, σενάρια για την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων

“Πολύφερνος” ο Αλέξης Χαρίτσης, σενάρια για την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ 
Ως πολιτικός της νέας γενιάς με προσόντα και πολιτικό μέλλον περιγράφεται ο Καλαματιανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολιτικά σενάρια, που δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό Τύπο κυρίως, τον εμφανίζουν ως έναν εκ των πιθανών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής ή και του Δήμου Αθηναίων....

Ο Αλέξης Χαρίτσης και λόγω της νεαρής ηλικίας του αλλά κυρίως λόγω της πολιτικής του παρουσίας, που χαρακτηρίζεται από αποτελεσματικότητα, σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και από τοποθετήσεις με μέτρο και στέρεη επιχειρηματολογία, θεωρείται ως ένα από τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ που θα έχουν υψηλό ρόλο στο μέλλον.

Η ηλεκτρονική σελίδα “Αυτοδιοίκηση” σε σημερινό της άρθρο με τίτλο “ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια για Αχτσιόγλου στο δήμο Αθηναίων, Χαρίτση στην Περιφέρεια Αττικής”, σημειώνει μεταξύ άλλων: “Ο κ. Χαρίτσης έχοντας στα χέρια του τον έλεγχο του ΕΣΠΑ, έχει επαφές με τον αυτοδιοικητικό χώρο και με δεδομένο ότι δεν είναι βουλευτής, μπορεί να επιλέξει την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να μείνει «πρωταγωνιστής» στα πολιτικά παιχνίδια.

Για την Έφη Αχτσιόγλου, ο δήμος της Αθήνας, μπορεί να μετατραπεί στο κατάλληλο ενδιάμεσο «σκαλοπάτι» για να παραμείνει στην «πρώτη γραμμή» της πολιτικής ζωής.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, θα αποτελέσουν κεντρική πολιτική «μάχη» ειδικά αν έχει φύγει από το «τιμόνι» της εξουσίας. Σε αυτή τη «μάχη» ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να ρίξει τους «καλύτερους» ειδικά στην περίπτωση που δεν θα έχουν εξασφαλίσει βουλευτική έδρα”.