Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 22:31

Στιγμές αγωνίας για το δήμαρχο Μεσσήνης, η οικογένεια του οποίου βρισκόταν στην καιόμενη Ραφήνα

Στιγμές αγωνίας για το δήμαρχο Μεσσήνης, η οικογένεια του οποίου βρισκόταν στην καιόμενη Ραφήνα

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Τις στιγμές αγωνίας που έζησε ως πατέρας και παππούς που τα παιδιά και τα εγγόνια του βρίσκονταν στην περιοχή της Ραφήνας την ώρα που η φωτιά είχε μπει στην πόλη και έκαιγε την γύρω περιοχή, περιέγραψε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους νεκρούς αυτής της τραγωδίας, ύστερα από πρόταση του προέδρου του Σώματος, Νίκου Κοτταρίδη…

Το σπίτι του δημάρχου Μεσσήνης και των παιδιών του βρίσκεται στη Ραφήνα και ο Γιώργος Τσώνης μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αγωνία και την ταραχή που έζησε, δεδομένου ότι στην περιοχή που καιγόταν βρισκόταν η οικογένειά του. Πάντως ο δήμαρχος σημείωσε ότι η περιουσία του σώθηκε από τύχη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αισθάνεται “σαν να έπεσα από τον ουρανό και να στάθηκα όρθιος”.

Σε ό,τι αφορά τους Δήμους που υπέστησαν την καταστροφή της φωτιάς ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης ανέφερε ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα βοηθήσει με όποιον τρόπο του ζητηθεί.

Τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των νεκρών και τη θλίψη του για την καταστροφή εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, τονίζοντας επίσης ότι η πολιτεία θα πρέπει να βρει τις λύσεις ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, τουλάχιστον, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Αποστολόπουλος, διατύπωσε τα συλλυπητήριά του, σχολιάζοντας όμως επίσης ότι οι συνέπειες δεν θα ήταν αυτού του μεγέθους εάν όλες οι κυβερνήσεις δεν επέτρεπαν την αυθαιρεσία στη δόμηση του περιβάλλοντος, τονίζοντας επίσης ότι η μανία της ιδιοκτησίας έχει φτάσει σε εντελώς επικίνδυνα αποτελέσματα. Ακόμη είπε ότι η “ληστοσυμμορία των δανειστών” της χώρας εάν είχε τη στοιχειώδη ανθρωπιά και ήθελε πραγματικά να βοηθήσει την Ελλάδα θα έδινε παράταση στην εξόφληση της επόμενης δόσης των δανείων που έχει να πληρώσει η χώρα ή θα την καταργούσε κιόλας.

Στ.Μ.