Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 15:40

Στήσανε τη στάση του λεωφορείου πίσω από τον τοίχο του σχολείου…

Στήσανε τη στάση του λεωφορείου πίσω από τον τοίχο του σχολείου…

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Στο πιο ακατάλληλο σημείο, πίσω από τον τοίχο της εισόδου του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας και του Εσπερινού Γυμνασίου, έχει στήσει ο Δήμος το στέγαστρο της στάσης του αστικού λεωφορείου, με αποτέλεσμα ούτε οι μαθητές να βλέπουν το δρόμο και αν έρχεται το λεωφορείο ούτε ο οδηγός να βλέπει αν περιμένει κόσμος στη στάση…

Τη μετακίνηση του στεγάστρου σε κατάλληλο σημείο ζήτησε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ηλίας Γυφτέας. Το ίδιο αίτημα έχει κάνει στο Δήμο και το σχολείο.

Επίσης ο κ. Γυφτέας τόνισε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ότι τώρα που ξεκίνησε η λειτουργία των σχολείων πρέπει να χρωματιστούν οι διαβάσεις πεζών στους δρόμους έξω από τα σχολικά κτίρια, ώστε οι οδηγοί να κόβουν ταχύτητα και να μην υπάρχει κίνδυνος για τους μαθητές που διασχίζουν τις οδούς.

Ειδική αναφορά έκανε και για το δρόμο έξω από το σχολείο του Ασπροχώματος. Τόνισε ότι τα αυτοκίνητα τρέχουν και πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να αναγκάζονται οι οδηγοί να μειώσουν ταχύτητα για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, απάντησε ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα με τη νοοτροπία μας ως οδηγών, τρέχουμε σε κατοικημένες περιοχές και έξω από τα σχολεία και δεν τηρούμε τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στ.Μ.