Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 07:12

"Σουρεαλισμός" στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Μανώλη Μάκαρη και τους έξι

"Σουρεαλισμός" στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Μανώλη Μάκαρη και τους έξι

ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ… 
Στο φαρμακείο του για να πάρει χάπια... κόντεψε να πάει χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλος Μπουζιάνης, όταν αντιλήφθηκε ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας έχει διασπαστεί αλλά ...δεν έχει διασπαστεί! Ακουσε ο πρόεδρος τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, να λέει ότι “εμείς ψηφίζουμε υπέρ” για το θέμα των αναπλάσεων στην Ιατροπούλου και την Κολοκοτρώνη. Και αμέσως μετά άκουσε τον δημοτικό σύμβουλο της ίδιας παράταξης, Δημήτρη Φαββατά, να λέει “εμείς ψηφίζουμε λευκό”. Προσπάθησε λοιπόν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να βγάλει μια άκρη για το ποιους εννοεί “εμείς” όταν μιλάει ο Μανώλης Μάκαρης και ποιους εννοεί “εμείς” όταν μιλάει ο Δημήτρης Φαββατάς. Και τελικά, από τις εξηγήσεις που δόθηκαν, προέκυψε ότι ο Μανώλης Μάκαρης είναι πλέον μόνο τυπικά επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και η ψήφος του με τις απόψεις του δεν εκφράζουν οπωσδήποτε τους έξι δημοτικούς του συμβούλους, που είναι οι Στάθης Σταματόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς, Μαρία Βεργινάδη, Κώστας Γεωργακίλας, Γιάννης Θεοφιλόπουλος και Σταμάτης Μπεχράκης…

Ο Μανώλης Μάκαρης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία προσήλθε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, κάθισε στη δεύτερη σειρά των εδράνων της μείζονος μειοψηφίας, καθώς στη θέση του, στην πρώτη σειρά, είχε καθίσει ο Σταμάτης Μπεχράκης.

Επίσης, τη συνεδρίαση παρακολούθησαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, συνεργάτες και υποστηρικτές του Μανώλη Μάκαρη, αν και οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι δεν αποδέχονται τη διαδικασία με την οποία έγινε η συνέλευση της Κίνησης και συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή.

Σε ό,τι αφορά το πως θα παρουσιάζεται η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο εξής, ο Στάθης Σταματόπουλος ανέφερε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλο Μπουζιάνη, ότι επικεφαλής της παράταξης υπάρχει. Πρόσθεσε όμως ότι οι σύμβουλοι της παράταξης μπορεί να διαφοροποιούνται από τον επικεφαλής και γι’ αυτό ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει διαφοροποίηση, κατά την ψήφιση των θεμάτων να γίνεται ονομαστική ψηφοφορία σε ό,τι αφορά τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας.

Προκύπτει ότι στους έξι έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι προτιμότερο να αποφευχθεί η διαγραφή του επικεφαλής τους, Μανώλη Μάκαρη, διότι κάτι τέτοιο πιθανόν οδηγήσει σε μεγάλη όξυνση των μεταξύ τους σχέσεων, κάτι που οι έξι δεν θέλουν να συμβεί ώστε να υπάρχει ένα ενδεχόμενο συνεννόησης μεταξύ της παράταξης του Μανώλη Μάκαρη και της παράταξης στην οποία θα ενταχθούν οι έξι, στην περίπτωση που μια από τις δύο παρατάξεις περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μάη.

Στ.Μ.