Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 23:46

Μπέζος για Τατούλη: Ανεπάρκεια και αδιαφορία για έργα στον τομέα της υγείας

Μπέζος για Τατούλη: Ανεπάρκεια και αδιαφορία για έργα στον τομέα της υγείας

“ΜΙΛΑΩ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ”... 
Δηλώνοντας ότι μιλάει καλοπροαίρετα και όχι πολιτικά, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, εξαπέλυσε επίθεση, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τη λειτουργία του Νοσοκομείου και με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, κατά της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, με την κατηγορία της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας σε ό,τι αφορά τα έργα στον τομέα της υγείας…

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μπέζος κατηγόρησε συγκεκριμένα τη περιφερειακή αρχή ότι είτε από ανεπάρκεια είτε από αδιαφορία δεν ενέταξε ούτε στο προηγούμενο ΕΣΠΑ ούτε σε αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη την κτιριακή αναβάθμιση κάποιου Κέντρου Υγείας στην Περιφέρεια. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων. Επιπλέον ο κ. Μπέζος είπε ότι ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης “πέταξε στα σκουπίδια” ώριμη πρόταση του για την προμήθεια έξι ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ στη Μεσσήνια, έργο για το οποίο πρόσθεσε υπήρχαν χρήματα. Ακόμη ο διοικητής ανέφερε ότι η περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου είναι ίσως η μοναδική της χώρας που δεν έχει προκηρύξει έργα ενεργειακής αναβάθμισης Νοσοκομείων.

“Να μας πει ο κ. Τατούλης και η περιφερειακή αρχή -και αυτό το λέω καλοπροαίρετα- ένα έργο υγείας που αυτή την προγραμματική περίοδο 2014-2020 να εντάχθηκε και να ολοκληρώθηκε. Δεν λέω δύο, ένα έργο μόνο ζητάω να μας πει ότι ολοκλήρωσε η Περιφέρεια”, σχολίασε επίσης ο κ. Μπέζος.

Μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Μπέζος σημείωσε ότι “εγώ δεν είμαι πολιτικός, διοικητής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είμαι. Και βέβαια δεν έχω μάθει στα μεγάλα λόγια, θέλω να μιλάνε περισσότερο οι πράξεις, γι΄αυτό λέω είμαστε ό,τι κάνουμε και όχι ό,τι λέμε. (...) Δεν έχω κάτι με την περιφερειακή αρχή, με τον περιφερειάρχη. Απλά όταν βγαίνω και μιλάω για θέματα υγείας μιλάω πάντοτε τεκμηριωμένα, πάντοτε με στοιχεία και αυτά τα θίγω περισσότερο και τα γνωστοποιώ. Σκοπός δεν είναι η κριτική αλλά το πως μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα και τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για να δοθούν λύσεις”.

Στ.Μ.