Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 16:05

Επίθεση Νίκα σε Δέδε και Τατούλη: “Οι Μαυρογιαλούροι έφτασαν εδώ τον τόπο”!

Επίθεση Νίκα σε Δέδε και Τατούλη: “Οι Μαυρογιαλούροι έφτασαν εδώ τον τόπο”!

ΑΙΧΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΩΝΗ-ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ 
Ο Γιώργος Δέδες και ο Πέτρος Τατούλης έχουν πάρει “το σακούλι με τα χρήματα”, όπως είπε χαρακτηριστικά, και τα μοιράζουν μαζί με διάφορες υποσχέσεις για να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους, ανέφερε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Το κύριο βάρος της νέας επίθεσης στράφηκε κατά του Γιώργου Δέδε, για τις ανακοινώσεις του ότι τον άλλο μήνα δημοπρατείται ο δρόμος Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης, τις οποίες ο Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε προεκλογικό πυροτέχνημα. Ο δήμαρχος όμως στράφηκε και κατά των δημάρχων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος, Γιώργου Τσώνη και Δημήτρη Καφαντάρη, λέγοντας ότι έσπασαν την ενιαία γραμμή που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με το συγκεκριμένο έργο…

Αρχικά ο Παναγιώτης Νίκας ήταν κάπως ήπιος, σημειώνοντας ότι “έχω στεναχωρηθεί για τις εξαγγελίες του συνυποψηφίου μου κ. Δέδε για το δρόμο και με τον τρόπο με τον οποίο έγιναν και με το περιεχόμενό τους”. Στη συνέχεια όμως ανέβασε τους τόνους λέγοντας: “Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να πορεύεται έτσι η πολιτική μας ζωή επειδή ο ανθυποψήφιός μου και γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών έχει αυτή τη στιγμή την πολιτική δυνατότητα, έχει το σακούλι με τα χρήματα και έρχεται και υπόσχεται και όλες αυτές οι υποσχέσεις συνδέονται με την προεκλογική περίοδο, ξεκάθαρα”.

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι χάθηκαν τέσσερα χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα για το δρόμο και έρχεται προεκλογικά ο κ. Δέδες και εξαγγέλλει τη δημοπράτηση του έργου τον άλλο μήνα χωρίς ο Δήμος να έχει οποιαδήποτε γνώση για τις μελέτες, παρότι, όπως τόνισε, τον είχε επισκεφθεί επανειλημμένως και του είχε ζητήσει σχετικά στοιχεία.

Ο δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης διαμαρτυρήθηκε μάλιστα που δεν τον επισκέφθηκε ο συνυποψήφιός του, τονίζοντας: “Πήγε στο Δημαρχείο Μεσσήνης και στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, γιατί δεν ήρθε στο Δημαρχείο Καλαμάτας και στο δήμαρχο Καλαμάτας; Ο συγκεκριμένος δρόμος αφορά και την Καλαμάτα, γιατί εφτά χιλιόμετρα είναι στο Δήμο Καλαμάτας”.

Επιπλέον ο κ. Νίκας προειδοποίησε: “Δεν δέχομαι ως τοπική κοινωνία να μην έχω καμία ενημέρωση ούτε δέχομαι αυτή τη συμπεριφορά από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, ανθυποψήφιό μου κ. Δέδε. Και βεβαίως θα ενημερώσω τους κατοίκους για τη μεγάλη κοροϊδία. Και περίμενα από τους συναδέλφους δημάρχους να είχαμε μια ενιαία στάση”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Το ίδιο σφοδρή αν και κράτησε λιγότερο χρόνο ήταν η επίθεση του Παναγιώτη Νίκα και προς τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη. Είπε συγκεκριμένα: “Αντίστοιχα έχω να πω και για τον περιφερειάρχη. Και αυτός έχει το χρηματοκιβώτιο της περιφερειακής εξουσίας. Περιφέρεται αυτός και οι αντιπεριφερειάρχες, όσοι είναι πιστοί σε αυτόν, και μοιράζουν σακούλια και χρήματα για τραπέζια, για  μουσικές, παροχές, εκθέσεις επί εκθέσεων. Και όλα αυτά έχουν μια και μοναδική στόχευση, την επιρροή του κόσμου που ψηφίζει”.

Μάλιστα ο κ. Νίκας ανέφερε ότι ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης, σημειώνοντας: “Δεν είναι δυνατόν να προχωρούμε με τέτοιες διαδικασίες. Εγώ έθεσε το θέμα αυτό και υπόψιν της κυβέρνησης”. Σχετικά είπε ότι δεν είναι δυνατόν σε μια ρημαγμένη χώρα να σπαταλούνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τραπεζώματα και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για κάποιες μελέτες, καταλήγοντας ότι “αυτός ο τόπος έφτασε εδώ που έφτασε με την πολιτική των Μαυρογιαλούρων”.

Στ.Μ.