Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 14:52

Επιχορήγηση και χορηγίες για το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Until-the-Lions-Photo-by-Jean-Louis-Fernandez-Christine-Joy-Ritter-and-Akram-Khan Until-the-Lions-Photo-by-Jean-Louis-Fernandez-Christine-Joy-Ritter-and-Akram-Khan

Ομαλή και ακόμη καλύτερη είναι η πορεία για τη χρηματοδότηση του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 28 Ιούλη 2019. Όπως ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, ήδη προχωράει η εκταμίευση των 400.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της φετινής διοργάνωσης, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί και οι πρώτες χορηγίες, ύψους σχεδόν 7.000 ευρώ. Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι η παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα θα γίνει στις 21 Ιούνη, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού...

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δούζης, ανακοίνωσε ότι εκταμιεύονται τα 400.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί με ενέργειες του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για την επιχορήγηση του Φεστιβάλ. Ανάλογη χρηματοδότηση διατέθηκε και για τη περσινή διοργάνωση, ενώ και για το Φεστιβάλ του 2020 υπάρχει απόφαση επιχορήγησης με το ίδιο ποσό.

Σε ό,τι αφορά τις χορηγίες, το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχτηκε χορηγία 2.480 ευρώ από την εταιρία του αυτοκινητόδρομου Μορέας Α.Ε., 2.500 ευρώ από την φαρμακαποθήκη Pharma Group Μεσσηνίας Α.Ε. και 2.000 ευρώ από την επιχείρηση εμπορίας καυσίμων Γ. Δελληγιάννης Α.Ε. Ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χορηγίες για την πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης.

Σημειώνεται επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις αποδέχτηκε χορηγία 1.200 ευρώ από την εταιρία Commodo A.E. για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που έγιναν.

Στ.Μ.