Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 01:49

Πίεση με το “καλημέρα” από Κοσμόπουλο και Τζαμουράνη στη δημοτική αρχή

Βασίλης Τζαμουράνης και Βασίλης Κοσμόπουλος Βασίλης Τζαμουράνης και Βασίλης Κοσμόπουλος

Με το ξεκίνημα της θητείας τους έδειξαν τη διάθεσή τους να πιέσουν έντονα και επί υπαρκτών ζητημάτων τη δημοτική αρχή οι δύο επικεφαλής των μεγάλων μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο Βασίλης Κοσμόπουλος (Καλαμάτα Μπροστά) και ο Βασίλης Τζαμουράνης (“Καλαμάτα Πρότυπος Δήμος”). Και φαίνεται ότι θα δυσκολέψουν την παράταξη του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου και όσους συνεργαστούν με αυτή, ο Βασίλης Κοσμόπουλος με όπλο την εμπειρία του από τις προηγούμενες θητείες του, τη μεθοδικότητά του και τη μελέτη των θεμάτων που τον διακρίνει. Ο δε Βασίλης Τζαμουράνης έχει επίσης όπλο την εξαιρετική γνώση των θεμάτων του Δήμου, στον οποίο υπηρέτησε επί τρεις δεκαετίες ως διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας και ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής…

Χθες το μεσημέρι λοιπόν, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Βασίλης Κοσμόπουλος επιχείρησε να “στριμώξει” τη δημοτική αρχή, ως συνέχεια της προηγούμενης, παρουσιάζοντας σειρά οικονομικών στοιχείων που κατά την άποψή του δείχνουν σοβαρή υστέρηση εσόδων, την οποία απέδωσε στην σκοπιμότητα της δημοτικής αρχής να διακόψει τη συλλογή της φορολογητέας ύλης για να μη στεναχωρήσει τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών.  Παρουσίασε επίσης στοιχεία που δείχνουν μεγάλη χαραλαρότητα στην υλοποίηση ενταγμένων έργων παρότι στο ταμείο υπάρχουν πολλά χρήματα. Επιπλέον δε καταδίκασε τις μετακινήσεις του Παναγιώτη Νίκα στην Αθήνα και σε περιοχές της Πελοποννήσου, με την ιδιότητα του νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη, με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας. Υπογράμμισε δε ότι το μείζον δεν είναι το κόστος που επιβαρύνθηκε ο Δήμος αλλά η ιδιοκτησιακή αντίληψη του κ. Νίκα απέναντι στο Δήμο Καλαμάτας. 

Από την άλλη ο Βασίλης Τζαμουράνης έβαλε επίσης σημαντικά ζητήματα,  όπως την ανάγκη να διαμορφώσει ο Δήμος μια στρατηγική απέναντι στους εργολάβους που κερδίζουν διαγωνισμούς με πολύ υψηλές εκπτώσεις και οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των έργων. 

Ο Βασίλης Τζαμουράνης πέταξε επίσης μια σπόντα που ενόχλησε την πλειοψηφία, είπε συγκεκριμένα ότι αρμόδια για την υλοποίηση έργων είναι μόνο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και όχι οι αντιδήμαρχοι… Απέφυγε ωστόσο να κάνει πιο συγκεκριμένη αναφορά όταν προκλήθηκε σχετικά από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Γιώργο Φάβα. 

Επιπλέον ζήτησε από τη δημοτική αρχή να αυξήσει τα ποσά που δίνονται στους προέδρους των χωριών για διάφορες εργασίες, όπως καθαρισμούς, κάτι που συνάντησε την υποστήριξη και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής,  αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, δεν αποδέχτηκε τις αιτιάσεις του Βασίλη Κοσμόπουλου και του Βασίλη Τζαμουράνη στο βαθμό που στρέφονταν κατά της δημοτικής αρχής, ενώ έδειξε πρόθυμος να συζητηθούν ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών, όπως αυτό των υψηλών εκπτώσεων και των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των έργων. 

Στ.Μ.