Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 13:06

Διαμαρτυρία για το Δίκτυο 5G στο νέο Δημαρχείο την Παρασκευή

Διαμαρτυρία για το Δίκτυο 5G στο νέο Δημαρχείο την Παρασκευή

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά του Δικτύου 5G στην Καλαμάτα, οργανώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 11:30 το πρωί, στο προαύλιο του νέου Δημαρχείου. Η πρωτοβουλία ανήκει σε γονείς-ενεργούς πολίτες του Δήμου Καλαμάτας…

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, θα διαμαρτυρηθούν μαζί με τα παιδιά τους, ζητώντας από τον δήμαρχο την αναστολή της εγκατάστασης του Δικτύου 5G.

«Καλούμε όλους τους πολίτες της πόλης μας να συμμετέχουν σε αυτήν την διαμαρτυρία που είναι πρωτοβουλία γονέων ενεργών πολιτών, οι οποίοι, μαζί με τα παιδιά τους, θα βρεθούν στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και θα ζητήσουν από τον Δήμαρχο να ανασταλεί η εγκατάσταση του Δικτύου 5G, το οποίο, σύμφωνα με τις υποδείξεις Επιστημόνων διεθνούς κύρους, βλάπτει σοβαρά την Υγεία και τα οικοσυστήματα του Πλανήτη», επισημαίνουν.

«Καλούμε όλους τους Φορείς, τους Θεσμούς της πόλης, τους δημοτικούς συμβούλους, κάθε ενεργό πολίτη να ενημερωθεί και να αντιδράσει μέσα από το δικό του περιβάλλον -πολιτικό, κοινωνικό, προσωπικό- με κάθε τρόπο που θεωρεί κατάλληλο, ώστε να υπάρξουν παντού κινήματα αντίδρασης σε αυτό το πείραμα που επιχειρείται πάνω μας», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι ίδιοι συγκεντρώνουν υπογραφές για την απομάκρυνση του Δικτύου 5G από την πόλη και την διακοπή του πιλοτικού προγράμματος στην Καλαμάτα. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 2.000 υπογραφές πολιτών.